Közösség

2023.05.01. 07:30

Családi nap és falusi olimpia Úrhidán

A település hagyományos családi napja és a közkedvelt falusi olimpia fölött az idén – az önkormányzat kérésére –az Úrhidai Karate Egyesület bábáskodott. Az esemény szorosan kapcsolódott a Közösségek hete országos rendezvénysorozathoz, amely a közösségi értékekre és a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet.

V. Varga József

A falusi olimpia győztesei!

Forrás: az egyesület

Amint Soós Tamás elnöktől megtudtuk: ugyanúgy, mint a faluban, a sportegyesület életében is fontos szerepet játszik a közösségépítés és a minőségi együtt töltött idő.

Változékony időjárás ide vagy oda, a sportolni szeretők már a meghirdetett időpont előtt gyülekeztek szombaton a szabadidőközpontban. Kicsi és nagy egyaránt megtalálhatta a számára legkedvesebb versenyszámot, amelyeket a szervezők a mindennapi falusi életből vettek, és alakítottak át úgy, hogy minden korosztály részére élvezhető és erőt nem kímélő játékos versengéssé váljon.

Az eseményre kilátogatók a sportolás mellett a Meseerdő Társulat zenés műsorát élvezhették, kézműves foglalkozáson vehettek részt, légvárakon ugrálhattak, majd az ebédet és az eredményhirdetést követően a mindenki által oly nagyon várt palacsintaevő versenyen szerepelhettek.

– A program elérte célját, hiszen mindenki egy remek, sportos napot tölthetett el családja körében. Végeredményben tett az egészségéért és a fenntartható jövőért! – tette hozzá Soós Tamás.

A falusi olimpia győztesei versenyszámonként:

Agytorna: Borbély Száva Dóra. Muszklimozgató: Nagy-Lippai Bendegúz. Szemtorna: Bálványos Nóra. Ugrifüles: Halász Kristóf, Mohácsi János. Szekér út: Mohácsi János, Pintér Norbert, Herczeg-Szíjjártó Szilvia, Takács Zoltán. Nyomás: Nagy Zétény. Erőfeszítés: Szobotka Lilit, Mohácsi Luca, Nagy-Lippai Annabell, Kovács Zoárd, Sohár Sára. Célzás: Czibor Zsófia, Molnár Kornél. Páros élet: Herczeg-Szíjjártó Réka. Futrinka utca: Pintér Norbert. Ingoványos: Bátor Botond. Tömött gömböc: Raffer Tímea. Eszközös: Bokor Miklós, Szalai Krisztina. Konyhai praktikák: Kovács Zsolt.

A legsportosabb család az idén a Herczeg-Szíjjártó família lett: Herczeg-Szíjjártó Réka, Halász Kristóf, Herczeg-Szíjjártó Szilvia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában