Ökumenikus imahét

2023.01.17. 21:30

Harmadik imanap: a hit és a bizalom

Trombitaszóval és zongorajátékkal vette kezdetét az Ökumenikus imahét harmadik napja kedd este hat órakor a Baptista Imaházban, ahol a hívek Tóth Tamás katolikus plébános atya igehirdetését hallhatták.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A köszöntő és a közös éneklést követően a plébános felolvasott egy szentírást az Evangéliumból, majd pedig beavatta a gyülekezetet egy személyes történetébe az Istenbe vetett hittel és bizalommal kapcsolatban. Habár nem szokványos igehirdetést hallhattunk tőle, azt boncolgatta, hogy a hit és a bizalom milyen viszonyban állnak egymással. 
- A miséimen sokszor megkérdezem a jelenlévőktől, hogy hisznek-e Istenben, amelyre mindig igen a válasz. Ám előfordult már, hogy a szinte rutinszerű kérdés helyett azt kérdeztem tőlük, hogy bíznak-e Istenben, amellyel rendszerint összezavartam őket. A bizalom ugyanis több, mint a hit, mélyebb. Éppen ezért én az utóbbi néhány évben, bizalmam megerősítéseképpen, mert az nem kérdés, hogy az Istenbe vetett hitem mennyire erős, már nem kérek Istentől semmit. Bízom abban, hogy úgy rendelkezik minden felett, hogy abból végül élet és jóság szülessen – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában