Ételbe csomagolt szeretet

2022.12.23. 15:00

Több mint hétszáz adag ételt osztottak ki a napokban Cecén

Székelykáposztával kedveskedett a helyi önkormányzat a vajtai székhelyű Family Diner Kft-vel közösen a rászorulóknak. Az osztást a Szociális és gyermekjóléti szolgálat végezte.

Kecskés Zoltán

Forrás: Szabad Föld Archív

– 750 adag káposztát adományoztunk az összes 70 éven felüli, és a szociálisan rászoruló cecei lakosoknak. A tavalyi évben volt az első ajándékozás, akkor 400 adag lett kiosztva szociális rászorultsági alapon – nyilatkozta lapunknak Fazekas Gábor, a település polgármestere. Hozzátette,  hogy a közétkeztetést ellátó vajtai székhelyű Family Diner Kft-vel közösen hajtották végre az akciót a következő módon:

Forrás: FMH/Archív

– A Cecei Savanyító Manufaktúrában elkészített savanyú káposztát adtuk át a cégnek, ők pedig biztosították a többi összetevőt, és főzték meg a székelykáposztát. A töltött káposzta elkészítése, adagolása bonyolultabb lett volna, ezért készült a székely. Külön köszönjük a tulajdonos, ügyvezető Poszpischil Lászlónak az önzetlen segítséget. A kiosztási feladatot a „Háló”, azaz Szociális és gyermekjóléti szolgálat végezte. Ott vehették át a rászorulók a csomagot, illetve akik nem tudtak befáradni érte a „Háló” telephelyére, azoknak a munkatársak kiszállítják. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés mindenki részéről. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában