Elő a zseblámpákat!

2022.10.20. 11:00

Bátorságpróba és boszorkányüldözés Nagykarácsony módra

Október 15-től megnyitotta kapuit a község levendulás kapuja egy kis tökölésre – olvasható a Nagykarácsonyi Levendulás Tündérkert felhívásában. Mint írják, van, és lesz is ott minden mi szem-szájnak ingere: tökvásár, tökfaragás, festés és fotózkodás, sőt még egy kis boszorkányság is vár a bátor jelentkezőkre a sötét erdőben. „Október 30-ig mindenkinek szabad a pálya" – mondta a FEOL-nak Boni Linda a helyszín tulajdonosa és az esemény egyik szervezője.

Kecskés Zoltán

Valami készül... Falra hányt boszorkány díszíti a Nagykarácsonyi Levendulás Tündérkert épületének falát.

Forrás: Boni Linda

Boni Lindával beszélgetve magunk is kedvet kaptunk, hogy fogjuk a kis tarisznyánkat,  benne hamuba sült pogácsával és felkerekedjünk, hogy saját szemünkkel lássuk azt a helyszínt, amire már a nyitás óta többen a csodájára jártak. Mint kiderült, október második felére szellemtanyává alakult át a Nagykarácsonyi Levendulás Tündérkert, ezért van falra hányt boszorkány az épület falán…

Milyen indíttatásból született a mókásnak tűnő halloweeni program?

–  Az Élmények Erdeje ötlete már közel egy éve született meg. Tanösvény jellegű dolgot szerettünk volna létrehozni, így felvettük a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, hogy lenne-e erre alkalmas terület, szerencsére megértő fülekre találtunk. Csapatunk nagyon lelkes, ötletekkel teli, csak sajnos idő hiányában az idei évben nem sikerült a kiránduló helyet létrehozni. Viszont a meglévő területtel szerettünk volna valamit kezdeni, így hát kitaláltuk, hogy rendezünk egy kis "Halloween" mókát. Csatlakozott hozzánk az Esőcseppekért Alapítvány, pár helyi egyesület, lelkes lakosok és a már említett önkormányzat, így összefogva alkottuk meg ezt a csodát. Jövő tavasszal aztán kialakítjuk a "tanösvényt", szeretnénk minél több programot szervezni a jövőben.

De visszatérve az „Élmények Erdejére": Mit is takar ez pontosan?

– Valójában az egész egy bátorságpróba, hogy ki, milyen merész. Minden állomáson egy pecsétet kapnak a résztvevők, aki mindet össze gyűjti az ajándékban részesül. Mivel a kezdeményezés felajánlásokból, saját zsebből, kétkezi munkából valósul meg, így sajnos csak apró ajándékkal tudunk kedveskedni, de annál nagyobb szeretettel adjuk. A legfőbb cél az, hogy az  emberek ki tudjanak szakadni a mindennapokból és jól szórakozzanak, mókázzanak egyet.

Ennyivel azért nem ússza meg. Mitől bátorságpróba a bátorságpróba? Mit árulhat el ebből anélkül, hogy túlságosan szpojlereznénk?

– Bemenni a sötét erdőbe egy elemlámpával és ott végigcsinálni a hétpróbát.  Megkeresni a titkok kulcsát a varázsdobozban, mindezt kígyók és békák között. Jól hangzik ugye? Vagy éppen a Póktanyán a pókok között a varázskövet keresni. Emellett szellemlövöldözés, szellemösvény és seprűlovaglás is szerepel a feladatok között. Aki pedig nem hiszi, az járjon utána... Az „Élmények Erdeje október 22-én, szombaton várja a látogatókat 16 órától, míg az egyéb tökös programok október 30-ig  valamennyi hétköznap (14-18 óráig) és hétvégén (9-18 óráig) várja az érdeklődőket.

Forrás: Boni Linda

Mi van azokkal, akik nem elég bátrak?

– Nekik sem kell csüggedniük, hiszen az Esőcseppekért Alapítvány jóvoltából ingyenes lufihajtogatás, arcfestés is szerepel a programban. Továbbá forró tea, zsíros kenyér és a már említett tökös programok. Aki pedig a legszebb tökinstallációt készíti el, jutalomban részesül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában