Közlekedés

2021.12.09. 07:10

Több szakaszban kapjuk vissza az utcát Fehérváron

Több fontos utca van részben vagy egészében lezárva a megyeszékhelyen. A köz­lekedési irodánál érdeklődtünk, hol tartanak a munkák, mikor lesznek újra járhatók ezek az utak.

Házi Péter

Öreghegyi utcakép – az ilyen fejlesztések hosszú távon szívet melengetők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, a lezárt Prohászka és kis Budai úti víziközmű- és útrekonstrukciós munkák rövidesen elérik az 50 százalékos készültséget, itt kerékpársávok is épülnek. A befejezési határidő 2022 tavasza. A kis Budai utat december második felében ideiglenes használatra visszaadják a forgalomnak, míg az útfelújítás, amint az időjárás engedi, folytatódik. A Prohászka Ottokár utcát pedig – ahogy egy-egy szakasszal végez a kivitelező – a Horvát István utca felől több szakaszban adják vissza az autósoknak.

A déli összekötő út jelenleg 65 százalék feletti készültségi fokon van. A közműkiváltások a beépítetlen részeken teljesen elkészültek, a lakott szakaszokon folyamatban van­nak. A nyomvonal a Juharfa utca kivételével teljes hosszon az úgynevezett aszfalt kötőrétegig elkészült. A két közúti felüljáró pedig már 90 százalékos készültségben van.

Zajlik az Aranybulla-emlékmű környezetrendezése, ez­zel is a jövő év tavaszára kell végeznie a kivitelezőnek. Végéhez közeledik a Hosszúsétatér felújítása, itt a munkák várhatóan december közepére elkészülnek.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában