Együttműködési megállapodás

2021.12.28. 07:15

Apró polgárőrök Fejér megyében

Nálunk is elindult az „Egy iskola egy polgárőr” mozgalom keretén belül megvalósuló, „Apró polgárőr” kísérleti projekt.

Csató József

Ifjú polgárőrjelöltek mozgolódnak a megye több pontján

Forrás: Csató József

Pintér László, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség elnöke és Paál Andrea polgárőr elmondta: együttműködési megállapodást kötöttek a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolával.

Csimáné Kiss Ilona, az általános iskola igazgatója örömmel fogadta a polgárőrség megkeresését. Az együttműködés célja, hogy a Székesfehérvári Városi Polgárőrség által kezdeményezett, „Egy iskola egy polgárőr” mozgalom részeként elindítandó „Apró polgárőr” kísérleti programban az iskola részt vegyen, és a programban részt vevő gyerekek megismerhessék a polgárőrség tevékenységét, valamint életkoruknak megfelelő közlekedésbiztonságot szolgáló feladatokat vállaljanak, ifjú polgárőrjelöltekké váljanak.

Az iskola a pedagógusok segítségével kiválasztotta azokat a 4. és 7. osztályos tanulókat, akik szülői beleegyezéssel vállalták a programban való részvételt.

A Székesfehérvári Városi Polgárőrség végzi a tanulók képzését, felkészítését és kidolgozta az oktatási intézmény helyi sajátosságainak megfelelő végrehajtási tervet a programra, amely ez év végéig, december 31-éig tart. A tervek szerint az együttműködés azonban tovább is folytatható lesz. 

Pintér László hangsúlyozta, hogy nagy gondot fordítanak a gyerekek közlekedésbiztonsági ismereteinek a bővítésére. Ezt a munkát segíti Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

Fejér megyében még Csókakőn, Perkátán és Úrhidán indult el a kísérleti program. A tervek szerint a négy polgárőrség közlekedésbiztonsági versenyt szervez majd a részt vevő iskolák apró polgárőreinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában