buszmegállóból

2021.05.20. 16:13

Hozhatják, vihetik is a könyveket Zámolyon

A közösségek hete apropóján köny­ves­szekrény és könyvek kerültek a Szép Ilonka Faluház melletti buszmegállóba, ahonnan bárki szabadon vihet és persze hozhat is köteteket.

Borsányi Bea

Nem első alkalommal kerültek könyvek a buszmegállóba

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem is olyan régen volt már egy ilyen kezdeményezés a településen, aminek a végére azonban a járvány gyorsan pontot tett. A kikerült polcot és könyveket, hogy azok ne vándoroljanak kézről kézre az esetleg rajtuk lévő vírussal együtt, beszedték. Baboth Dóra művelődésszervező és Kaufler Renáta azonban most ismét elérkezettnek látta az időt egy könyvsarok kialakítására. Ezúttal egy felújított szerkény és egy komód került ki, amelyre a mintegy 50 kötet mellé folyóiratokat is tettek.

Nem első alkalommal kerültek könyvek a buszmegállóba
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A buszmegálló olyan találkozási pont, ahol naponta sokan megfordulnak, várakoznak. Ezt az időt ki is lehet használni arra, hogy böngésszenek a kitett könyvek között, netán bele is olvassanak, és ha megtetszett, akkor el is vigyék és otthon elolvassák. Nyilván nem a legújabb kötetek kerültek ki, a könyvtárunk leselejtezett állományából válogattunk – tudtuk meg Baboth Dórától.

Gyerekkönyvek esetében a pénteki „nyitás” óta már megtörtént, hogy otthonról került ki olvasnivaló a polcra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában