Koronavírus Fejérben

2020.11.13. 07:30

Közterületi kisokos a maszkviselésről

A polgármesterek helyben szabályozhatják a maszkviselést.

Palocsai Jenő, S. Töttő Rita

Bizony a megállókban is kötelező a maszk

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Fenyves Péter, Mór polgármestere a maszkhasználat közterületi szabályozására vonatkozó kérdésünkre elmondta: – Jelenleg is dolgozunk a szabályok kialakításán. Olyan tárgykörök vannak pillanatnyilag az asztalon, mint az autóbusz-pályaudvar külső várakozási helyszínei, az összes autóbusz-megállóhely, a piac és a játszóterek. A szabadidőközpont nyílt területeinek a használatát nem fogjuk korlátozni. A kutyafuttató kérdésével is foglalkozunk, s bár csak egy van Móron, annak nyitva tartását nem kívánjuk korlátozni, ha 500 méternél közelebb van a lakáshoz.

Bizony a megállókban is kötelező a maszk
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Gárdony polgármesterének szájmaszkhasználattal kapcsolatos határozatai több területet is érintenek: valamennyi bölcsőde, óvoda, általános iskola bármely bejáratától számított 50 méteren belül kötelező a maszk használata. Továbbá minden olyan szabadtéri területen, ahol tömegközlekedésre várnak, a parkolókban, a játszótereken a felnőtteknek, a vásárok, piacok területén. Gárdony területén bezárták a kulturális intézményeket, s a Katlan sportközpont területét is. Visszavonásig a nevelési-, oktatási intézmények által szervezett órák keretében látogatható a terület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában