az iskola is több helyen beázott

2019.06.28. 07:15

Új utakat talál magának a kiömlő víz Magyaralmáson

Ismét elöntötték a települést a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű csapadék miatt kiáradt vízelvezető árkok.

Palocsai Jenő

A beáradó víz a nem lévő árkok nyomvonalán zúdult be, elárasztva a falut

Nem ez az első eset, és a helyzet fokozódik, hiszen egyre gyakrabban történik meg Magyaralmáson, hogy nem képes elvezetni az árokrendszer a vizet. Két heves zivatar során 70, majd 40 milliméter eső hullott le rövid idő leforgása alatt.

A problémát a határból bezú­duló víz, a vízelvezető árok nem megfelelő karbantartása, valamint a belterületi árkok hiánya is fokozza, tudtuk meg Varga Leonórától, a falu polgármesterétől. A vezető hozzátette, hogy a Fő utca belterületi szakaszán a két állami kezelésben lévő híd állapota miatt visszaduzzaszt.

A beáradó víz a nem lévő árkok nyomvonalán zúdult be, elárasztva a falut Fotó: FMH

A központi vízelvezető árok a Vízügyi Igazgatóság kezelésében van, ám teljesen feltöltődött, ezért a határból bezúduló vizeket nem képes elvezetni. Emiatt az árok mellett lévő összes ingatlant elárasztotta a víz, és az iskola is több helyen beázott.

A témában lakossági egyeztetést is tartottak, melyen a Katasztrófavédelem Fejér Megyei Igazgatósága és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint egyéb, a témában jártas szakemberek is hozzászóltak a kérdéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában