Önkénteskedtek és beszélgettek

2018.07.10. 07:30

Szívpárnával a nők egészségéért

A mellrák elleni küzdelem részeként, a figyelemfelhívás jegyében szerveztek segítő programot nemrég a városban.

FMH

Sok hölgy vett részt a programon Fotó: Ercsiweb

A szívpárna alakjában is kifejezi azt, ahogyan készül: szeretettel, odafigyeléssel azok iránt, akiknek igazán szükségük van rá. A puha, könnyű párna kifejezetten a mellműtéten átesetteknek ajánlott, azért hogy segítsen fájdalmaik csökkentésében. A formatervezett párna a hónalj alá helyezve véd, enyhíti a mellműtét utáni fájdalmat, csökkenti a feszülést, a duzzanatokat. Ezen kívül használóját jó érzéssel töltheti el, hogy ajándékként kapja a hasznos tárgyat.

Sok hölgy vett részt a programon
Fotó: Ercsiweb

A Nemzetközi Szívpárna Program Amerikából indult, s mára a világ számos országában elterjedt. Lényege, hogy önkéntesek varrják a párnákat, illetve segítenek a készítésben, meghatározott minta alapján. Ilyen szívpárnához szükséges vlies tépéséhez vártak segítő szándékú embereket nemrég az Eötvös József Művelődési Házba. A délutáni program kapcsolódott a városba szervezett mellrákszűréshez, amelyre több napig volt ingyenesen lehetőségük az érintett korosztályba tartozó hölgyeknek. A szívpárnás összejövetel nem csupán a párna készítéséről szólt, hanem amíg tartott, addig női beszélgetéseknek is helyük volt. Elhangzott, mennyire fontos időben megjelenni a szűréseken, és jó, ha erre biztatják is egymást a hölgyek. Ercsiben 30 százalék körül van azok aránya, akik éltek a helyben elvégzett mellrákszűrés lehetőségével, meghívó alapján. A szívpárnakészítéshez hasonló programok komoly szerepet tölthetnek be az egészségkultúra alakításában is – tudtuk meg az Ercsiwebről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában