Úgy néz ki, mintha most adták volna át

2018.07.26. 10:30

Ötéves a megújult szabadegyházai kastély

A felújított Nedeczky-Griebsch kastélyt idén nyáron öt éve vehette birtokba a tágabb közönség – miután közel 66 millióból újjáépítették.

Sági Zoltán

Barokk nyárderű lengi körül az apró ékszerdobozt Fotó: Zoll / Fejér Megyei Hírlap

Minden bizonnyal a felhasznált minőségi anyagoknak, és a színvonalas kivitelezésnek köszönhetően az apró kastély épülete, élénk színeivel és kifogástalan falfelületeivel a mai napig úgy hat, mintha csak az imént bontották volna el mellőle az állványzatot. Mint Egriné Ambrus Andrea polgármestertől megtudtuk, az idén 70 éves Szabadegyháza, az egykori Szolgaegyháza utolsó gazdái voltak a Nedeczky-Griebschek, akiktől az épület annak idején a téeszhez került és – a legtöbb hasonló, vidéki kastélyhoz hasonlóan irodaként funkcionált.

Barokk nyárderű lengi körül az apró ékszerdobozt Fotó: Zoll / Fejér Megyei Hírlap

1990 után magánkézbe jutott, és a mellette kialakított lovardához kapcsolódó funkciót szánt neki a tulajdonos házaspár. Igazi panziós célokra a kastély azonban nem volt alkalmas, mert a hálónak kialakítható termei túl nagyok, 4-5 fősek – amelyek így inkább a tábori elhelyezésre nyújtottak lehetőséget, semmint a lovas turizmushoz kapcsolódó minőségi vendéglátásra. Legutóbb a 62-es ipartelep elkerülő szakaszát építő munkásokat szállásolták el a kastély falai között, akiket a környezet remélhetőleg minőségi útépítő munkára inspirált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában