A helyi művészek is bemutatkoztak

2018.07.09. 08:30

Kétnapos vidám forgatag Lepsényben

Bár az első nap időjárása kezdetben nem volt kegyes a lepsényi falunapon, a szervezők nem szomorkodhatnak: idén is sokakat megmozgatott a rendezvény.

Szanyi-Nagy Judit

Élettel telt meg a lepsényi sportpálya: főztek, hintáztak, mulattak

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az LMSK sportpályán könnyen elfért egymás mellett húsz főzőállomás, a ringlispil, a kisvonat, a lánchinta és egy hatalmas rendezvénysátor is.

– Kétnapos falunapjaink ritkán, de korábban is voltak. Az utóbbi években vált ismét szokássá a többnapos rendezvény, úgy látszik, van rá igény – mondta Salamon Béla polgármester.

– A Lyukas Fazék Főzőversenyt kilencedik alkalommal rendeztük meg, a pitesütő versenynek pedig ez volt a második felvonása. Előbbinél marhagulyást kellett készíteniük a csapatoknak, míg utóbbi verseny során az otthon megsütött pitéiket hozták el a lakosok, hogy a zsűri a levest egy desszerttel is le tudja fojtani – tette hozzá nevetve Sütő Krisztina művelődésszervező.

Élettel telt meg a lepsényi sportpálya: főztek, hintáztak, mulattak
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az indulók mindegyike oklevelet kapott, ezenkívül az első hat helyezett egy nagy főzőkanállal, a dobogósok ajándékcsomaggal térhettek haza – tudtuk meg Borsos György szervezőtől. Harmadik helyen a közmunkások csapata, második helyen a képviselő-testület végzett, a versenyt a Konyhatündérek nyerték. Különdíjjal ismerték el a helyi vadászok vaddisznópörköltjét, valamint a Talpalók Természetbarát Egyesület tálalását. A pitesütő versenyen Zsuppán Magdolna az első és a második helyet is elvitte málnás, valamint habos-almás süteményével, a harmadik helyezett Bachmann Ferencné Zsóka hagyományos almás pitéje lett. A lyukas fazekak díjnyertesévé Csatos Zsuzsanna „Félfülű B-Ödönkéjét” választották, mely edényt a szervezők a fellépőkkel is dedikáltattak, s annak elárverezését tervezik.

Az emberek pedig sorra érkeztek, vették a lángost, jót mulattak a popcornillattal megtöltött sátorban Wolf Kati, a Geri-Betli duó, Szandi és a Groovehouse zenéjére, illetve izgalmas bemutatókon és sorversenyeken vettek részt. A családok számára nagy segítség volt az is, hogy a vidámparki részen – egy bizonyos időintervallumban – néhány játékot ingyen vehettek igénybe a lurkók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában