Egészségből sosem elég

2018.04.12. 14:46

Fókuszban a soponyai kisbabák

Egy héten át előadások, termékbemutatók és közösségi diskurzusok színtere a soponyai közösségi ház.

Szanyi-Nagy Judit

Szabó Ágnes soponyai védőnő tartott előadást a csecsemőkori táplálkozásról

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az egészségről sosem lehet eleget beszélni – nyilatkozta a hét elején lapunknak Mikáné Bali Adrienn, a soponyai művelődési ház vezetője. A közösségi színtér irányítója és szervezőtársai tesznek is azért, hogy a településen élők ne maradjanak friss információk nélkül: a hét elején méréseket tartottak a Vöröskereszt közreműködésével, és egy időseknek szóló előadást is szerveztek az egészséghét nyitónapjára.

Április 11-e óta azonban a kisgyermekek és szüleik kerültek főszerepbe: szerdán egy bébiétellel kapcsolatos termékbemutatón vehettek részt az érdeklődők, tegnap pedig a termékbemutatók mellett a csecsemőkori táplálkozásról is hallhattak érdekességeket a megjelent anyukák. Ez utóbbi diskurzus vezetője Szabó Ágnes, a helyi védőnő volt, aki bizonyos termékeket szemléltetve beszélt az egyéves kornál fiatalabb gyermekek megfelelő táplálkozási szokásairól. Ezen az alkalmon fény derült többek között arra is, hogy féléves korig csak anyatejjel szabad táplálni a gyermeket. Az ételek minőségére persze ezt követően is oda kell figyelni: például, ha lehet, a glutén bevezetéséhez hétgabonás pépet alkalmazzunk.

Szabó Ágnes soponyai védőnő tartott előadást a csecsemőkori táplálkozásról
Fotós: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A tegnap délelőtti rendezvényen a babaápolásról is szó esett. Seres Ágnes, egy székesfehérvári manufaktúra tulajdonosa saját márkás termékeiket hozta el és mutatta be a szülőknek. A beszélgetés során szó esett a fürdősó-használatról és a különféle krémek hatékonyságáról, de arról is, mi okozhat bőrirritációt a kisgyermekeknél.

Az egészséghét keretében legközelebb szombatra, azaz holnapra szerveztek programot: a közösségi házba 9 és 12 óra szemvizsgálatra várják az érdeklődőket. Ez a vizsgálat egyben az egészséghét záróeseménye is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában