Frissen Fejérből

2023.02.20. 15:36

Négy autót tört össze az ittas sofőr Fehérváron

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 33 éves helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. december 3-án a hajnali órákban Székesfehérváron, a Palotai úton közlekedett Honda típusú személygépjárművével a Mészöly Géza utca felől a Szeder köz irányába. Haladása során a Palotai út 53. szám előtt, az úttest menetirány szerinti bal oldali szélén parkoltatott Volkswagen típusú személygépkocsi bal hátsó részének ütközött, majd járművével továbbhajtott és további három személyautónak is nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a balesetet okozó sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, melyet a későbbi orvosszakértői vizsgálat eredményei is megerősítettek.

Forrás: police.hu

A nyomozás vizsgálati szakaszában a székesfehérvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték a Székesfehérvári Járási Ügyészség részére.  

Forrás: police.hu

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal! Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura járművének.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!