Frissen Fejérből

2022.09.01. 17:14

Új rendőrfőkapitányt bíztak meg Fejér megyében

Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át a megbízási okmányt Szabó Vendel rendőr ezredesnek, a Székesfehérváron tartott ünnepi állománygyűlésen.

Police.hu

Forrás: police.hu

Magyarország belügyminisztere dr. Pintér Sándor, 2022. szeptember 1-jei hatállyal megbízta Szabó Vendel rendőr ezredest, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

Varga Péter rendőr dandártábornok beszédében megköszönte a főkapitányság állományának eddigi kiváló teljesítményét, az elmúlt 10 évben végzett közös munkát és a példás együttműködést, egyúttal eredményes szakmai munkát kívánt az új vezetőnek.

Szabó Vendel rendőr ezredes a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen gépészmérnökként szerzett diplomát, majd rendőrtiszti tanulmányokat folytatott. Hivatásos szolgálatát 1995-től a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vizsgálójaként kezdte, majd 2008-tól a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának vezetőjeként látta el feladatát. 2012 októberétől megyei rendőrfőkapitányi megbízásáig, a Bács - Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztását töltötte be. Magyarország köztársasági elnöke 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!