Programok

2022.04.13. 11:25

Húsvéti mókázás a fehérvári piacon

Nemcsak friss, jó minőségű zöldségfélék, a húsvéti ünnepi asztalra szánt finomságok, hanem izgalmas családi programok is várják a következő napokban (nagypénteken is!) a székesfehérvári városi piacra látogatókat.

Dávid Erzsébet

A szokottnál is gazdagabb kínálat várható

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Termelők, árusok, az Atlantisz nevű vállalkozás, a Borbás Kert családi gazdaság, a Waldorf Óvoda és Iskola, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságának tagjai fogtak össze azért, hogy húsvét előtt kellemes meglepetést szerezzenek a piacot felkeresőknek. Míg a szülők bevásárolnak, válogatnak a standok gazdag kínálatából, az aprónép, sőt, még a „piacozásban” való segítséget máskor nyűgös kötelességnek érző kiskamaszok is a tojásfestésben, a kifújt tojások festésében s különféle ügyességi játékokban jeleskedhetnek. A kicsiknél bizonyára nagy sikert arat az állatsimogató, a húsvéti „nyuszinak” pedig akár ajándékötletet is adhat a kisállatvásár. A játékban megéhezők kedvükre kóstolgathatnak a termelők által kínált portékákból – sajtokból, felvágottakból, gyümölcsökből –, a megszomjazók pedig a Borbás gazdaság mobil gyümölcslé­készítő gépén a maguk által „kifacsart” gyümölcslével frissíthetik fel magukat. A jókedvű játék és a „waldorfosok” szolgáltatta zene mellett a háromnapos Húsvéti móka során nem lesz hiány a komolyabb programokból sem. Mika László, a városgondnokság munkatársának előadásából a gombákról, azok megismeréséről, a gombavizsgálatról tájékozódhatnak a háziasszonyok és az erősebb nem főzni szerető képviselői, a mezőgazdasági szakmák iránt pedig a NAK „Gazda leszek” programja keretében csütörtökön 11 órától Varga Imre István, a kamara megyei elnöke hívja fel a pályaválasztás előtt álló iskolások figyelmét.

 

A Húsvéti móka elnevezésű programkavalkádra mától 9–13 óra között várják az érdeklődőket. S bár nagypéntek munkaszüneti nap, a piac akkor is tárt kapukkal vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában