Határozott fellépés

2023.08.18. 13:00

Gátat szabnának a szemetelésnek Cecén!

Cecén is az illegális szemétlerakás ellen küzdenek. A FEOL már többször beszámolt erről a szélmalomharcról, amelynek egy újabb fontos lépését tette meg az önkormányzat: kikerültek az illegális hulladék elhelyezés tilalmára figyelmeztető táblák.

Kecskés Zoltán

Megtörtént a tiltó táblák kihelyezése.

Forrás: Önkormányzat

A település vezetése fontosnak érzi a környezetének megóvását. Emlékezhetünk például a június közepi eseményekre, amikor Fazekas Gábor polgármester az önkéntesek segítségével felszámolt egy illegális hulladéklerakót, de akár egészen májusra is visszamehetünk az időben, amikor összesen 75 zsák szemetet gyűjtöttek az itt élők az „Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akcióhoz csatlakozva.

Néhány nappal ezelőtt pedig újabb állomásához érkezett a környezet megóvása. Kikerültek ugyanis a tiltótáblák is, amelyeken ez áll: 

„Cece település egész területén illegális hulladékot elhelyezni !! Szigorúan Tilos !! – olvasható a tábla felső soraiban, majd a Büntető Törvénykönyvre is hivatkozva figyelmezteti a Cecén tartózkodókat:

„Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése, bűncselekmény elkövetésének gyanúja felmerül, az önkormányzat feljelentéssel fog élni az illetékes rendőrhatóság felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában