A Szúnyog-sziget környéke a helyszín

2023.07.26. 17:15

Ismét filmet forgatnak a Velencei-tónál

Magyarország legnagyobb filmgyártó vállalkozása, a Mid Atlantic Films július 24-től és augusztus 5-ig filmet forgat a Velencei-tónál, a Szúnyog-sziget partszakaszán.

Tihanyi Tamás

A piros színnel jelölt terület szabadon hagyását kérik a filmesek a forgatás napján, jövő hét szerdáján

Forrás: MOHOSZ

A filmkészítés teljes – előkészítési és levonulási – időszakában a forgatási helyszín közvetlen környéke, például az öböl északi oldalán található famóló csak korlátozottan lesz látogatható. A filmjelenet forgatásának napján, augusztus 2-án, szerdán a látogatási korlátozás várhatóan kiterjed majd a teljes szigeti öbölre és annak partszakaszára, időszakosan beleértve még a hajóállomásra vezető aszfaltutat is. Ennek megfelelően a forgatás napján a tóöböl közelében lévő parti területek szabadon hagyását kéri a filmgyártó.

Mivel a készítőket nagyon szigorú titoktartási kötelezettség köti, egyelőre sajnos semmi egyebet nem sikerült megtudnunk arról, milyen produkció készül. Azt azonban jól tudjuk, hogy nem most járnak először színészek a helyszínen, 2016-ban például a Szúnyog-sziget Halászcsárdájában ebédelt meg Harrison Ford is, aki a „Szárnyas fejvadász” folytatását forgatta akkor hazánkban. Channing Tatum és Donald Sutherland 2011-es, a Római Birodalom korszakában játszódó „A sas” című drámájának egyik helyszíne ugyancsak a Szúnyog-sziget volt, a Velencei-tó partján építették fel Aquila nagybácsi (Donald Sutherland) villáját.

Channing Tatum és Donald Sutherland is forgatott már a Szúnyog-szigeten
Forrás: Filmkatalógus

 A tó partjaitól nem messze még egy aréna hasonmását is felhúzták, a történet szerint ott mentette meg Marcus (Channing Tatum) a brit szolga, Esca (Jamie Bell) életét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!