Sport

2013.09.07. 14:31

A Videoton FC II négygólos győzelme

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában, a Videoton FC II a fővárosi ESMTK csapatát látta vendégül.

Matók János

A hazaiak magabiztosan győztek, a csapatban bemutatkozott a héten igazolt két brazil játékos, Thiago és Lelis. A négy gól mellett a Vidi II kihagyott egy tizenegyest, ráadásul a 66. pectől kettős emberelőnyben játszottak, de újabb találatot már nem szereztek.

Videoton FC - ESMTK
4-0 (3-0) 

Felcsút, 100 néző. Vezette: Kovács Gergely. Videoton FC II: Pajovics - Thiago, Tar, Jankovics, Tóth (Farkas V.) - Lelis, Hudák - Géresi (Alex), V. Gomes, Zsótér - Lupeta (Elek). ESMTK: Bonica - Lóránt (Zimon), Pintér, Nemes, Soós - Havlik, Kazi (Surányi), Bányai, Kőbányai - Lőrinczy (Vágó), Fekete. Egyérteműen a Vidi II volt a találkozó esélyese, hiszen a tabellán utolsó előtti csapat volt a riválisa. Ahogy az várható volt, a héten érkezett két brazil játékos, Lelis, és Roberto Carlos szinte kiköpött mása, Thiago bemutatkozott a hazai csapatban.


Az látszott, hogy még csak rövid ideje gyakorolnak a többiekkel, de az is, hogy jó barátságban vannak a labdával. Az első gól a 7. percben született: Zsótér beadását Hudák 6 méterről vágta be a kapuba, 1-0. Aztán Géresi tüzelt 22 méterről kapura, a léc alá tartó labdát Bonica bravúrral kipiszkálta. Feltűnt, hogy az NB I-es Vidiből visszajátszó Vítor Gomes remekül irányított, ez vélhetően José Gomesnek, a "nagyvidi" vezetőedzőjéne is tetszett a lelátón. Nem adta fel a vendégcsapat, így Lőrinczy helyzeténél Pajovics bravúrjára volt szükség.



A 18. percben Géresit buktatták bőven a tizenhatos előtt, ám nagy meglepetésre Kovács játékvezető tizenegyest ítélt. Török Katalin FIFA-asszisztens nem volt a segítségére, pedig a fiatal hölgy vonalban volt az esettel. Lupeta állt a labda mögé, a bal alsót vette célba, de Bonica is arra vetődött, ám balszerencséjére a labda a testéről a hálóba pattant, 2-0. Bőszen méltatlankodtak az erzsébeti szurkolók, akik nemes egyszerűséggel csak "gitárnyakúnak" csúfolták a magas termetű játékvezetőt.

A többi jelzőt engedelmükkel nem idézzük. A gólra a Puskás Akadémia egykori neveltje, Kőbányai egy 16 méterről, kapásból ellőtt felső kapufával válaszolt. Erre góllal felelt a Vidi II a 26. percben: Thiago beadásáról Lupeta még lemaradt, ám a labda Zsótér elé került, ő pedig egy csel után, 7 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 3-0.

A 44. percben megfogyatkozott az ESMTK: Havlik felvágta Lupetát, ezért kiállították, viszont a jogos büntetőt Zsótér kihagyta, jobban mondva Bonica kivédte a lövését. A szünet után, az 50. percben egy bal oldali beadást Lupeta fejjel Géresihez csúsztatta, aki szintén fejjel talált be a kapuba, 4-0. Ezt követően Pajovics újabb bravúrját láthattuk, miután egy 19 méteres szabadrúgásnál a léc alól ütötte szögletre a labdát.

A 66. percben tovább fogyatkozott a vendégcsapat, miután Pintér megkapta a 2 sárga-, így a piros lapot. Ám a kettős emberelőnyt a Vidi már nem tudta kihasználni, szép lassan unalomba fulladt a mérkőzés. Az volt a leginkább érthetetlen, hogy az ESMTK egyetlen támadóját, az egykori legendás újpesti futballista, Fekete László fiát, miért négy, zsinórban felsorakozó védő őrizte? Fogjuk ezt a taktika részének. Fotók: Koppán Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!