Rendőrségi

2011.11.17. 06:56

Ajzószert kaptak a szexre kényszerített kiskorú fiúk

Ajzó-lazító szert is kaphattak azok a kiskorú fiúk, akiket a napokban Újpesten leplezett pedofilhálózatban kényszerítettek szexuális szolgáltatásokra - számolt be az m1 szerda esti Híradójában.

MTI

A híradás szerint a rendőrség kedden mutatta be azokat a felvételeket, amelyek a házkutatáskor készültek. Ezeket végignézve bukkant a Híradó a képekre, amelyeken jól látszanak az ajzószer-ampullák.

A hírműsorban megjegyezték: a toxikológus szerint a "jungle juice"-t a droghoz hasonló hatásáért használják, "főként a homoszexuálisok". Sok hasonló szer kapható legálisan, több névvel hozzák forgalomba, bőrtisztítóként.

Az újpesti lakásban idősebb, külföldi férfiaknak szerveztek alkalmi prostituáltakat, kiskorú fiúkat. Valószínűleg nekik adták a szert a szexuális együttlétekhez - hangzott el az m1 Híradójában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden közölte az MTI-vel, hogy a napokban a főváros IV. kerületében lelepleztek egy pedofilbandát, amely éveken át szexuális szolgáltatásokra külföldre is közvetített kiskorú fiúkat.

Egy általános iskolai tanár még májusban figyelt fel arra, hogy az egyik diákjának anyagi körülményei megváltoztak, és miután felmerült a gyanú, hogy a tanulónak egy idősebb férfi a "pártfogója", feljelentést tett a rendőrségen. Így találták meg a rendőrök azt az újpesti lakást, ahol a gyerekek több alkalommal is nemi kapcsolatot létesítettek külföldi férfiakkal.

A nyomozás során kiderült, hogy a 14 éves fiú a vele egyidős vagy még fiatalabb fiútársait is magával vitte a IV. kerületi lakásra, a magyar közvetítőjéhez, és ezért ruhákat, újságot, DVD-t, pénz kapott.
Révai Mónika őrnagy, a BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője a nyomozás eddigi eredményét ismertetve az MTI-nek kedden elmondta: a rendőrök múlt pénteken tartottak házkutatást az újpesti lakásban, és lefoglaltak több számítástechnikai adathordozót, fényképezőgépeket, kazettákat, előállították a szexuális szolgáltatások szervezőjét, a lakás tulajdonosát és egy német állampolgárságú férfit is.
A német férfit gyanúsítottként hallgatták ki megrontás miatt, mert a rendőrök szerint tudta, hogy a fiúk még kiskorúak, míg a két budapesti férfi ellen - az egyikük szintén szexuális kapcsolatot létesített a gyermekekkel - előzetes letartóztatásuk mellett 18 éven aluli személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének gyanúja miatt folyik az eljárás.

Révai Mónika az MTI-nek elmondta azt is, hogy a magyar rendőrök a nemzetközi pedofilhálózat felszámolása érdekében felvették a kapcsolatot a német hatóságokkal, és a nyomozás várhatóan több más nyugat-európai országot is érint majd.
Az őrnagy közlése szerint évekre visszamenőleg ellenőrzik a gyanúsítottakat, mert nem kizárható, hogy a hálózat már több éve működött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!