Hirdetés

2023.02.06. 10:04

A felnőttek is kedvelik a társasjátékokat

A társasjáték rendkívül népszerű hobbi fiatalok és idősek körében egyaránt. Hagyományosan olyan játékokkal játszottunk, mint a Monopoly vagy a magyar változat a „Gazdálkodj okosan!”, illetve a Ki nevet a végén? hogy eltöltsük az időt a családdal vagy a barátok társaságában. A technológia és a videojátékok fellendülése ellenére ezek a klasszikus szórakozási lehetőségek továbbra sem mentek ki a divatból.

Forrás: pixabay.com

Egy kis statisztika a társasjáték jövőjét tekintve

A PRNewswire készített különleges és átfogó statisztikát a társasjáték népszerűsége kapcsán, az eredmények magukért beszélnek.

- 2017-ben a globális társasjáték-piac értéke körülbelül 7,2 milliárd dollár volt

- A társasjátékok piaca 4 milliárd dollárral fog növekedni a következő négy évben.

- 2023-ra várhatóan a társasjáték-eladások globális bevétele eléri a 12 milliárd dollárt

- A felmérésben a játékosok 57%-a ismerte el, hogy 1-25 társas- vagy kártyajátékkal rendelkezik

- A játékosok jelentős része 22% -a hajlandó évente több mint 1000 dollárt költeni új játékokra

- A társasjátékok közül 2020-ban az asztali játékok tartották a legmagasabb piaci részesedést

- A sakk minden idők legkelendőbb társasjátéka csak az Egyesült Államokban

Általános társasjáték-tények

A Deutsche Welle nemrég arról számolt be, hogy a teljes társasjáték-piac 20%-kal nőtt 2020-ban. A pandémiás korlátozásokat a népszerűség növekedésének kulcstényezőjeként említik. Sokan úgy gondolták, hogy az összezártságban a szórakozásra ez lesz a jó alternatíva. A kutatás szerint ez megvalósult.

Továbbá mindössze hat éven belül közel 5 milliárd dolláros növekedést fogunk látni – és az előrejelzések szerint ezek a számok a következő években ismét emelkedhetnek. Köszönhető annak is, hogy játszani mindenki szeret, csak a témát kell okosan megválasztani.

A hazai internetes boltokban már 6500 forintért beszerezhető „Ha nevetsz, iszol” társasjáték már egyre népszerűbb a fiatal felnőttek körében is. A nem mindennapi partijáték azoknak lehet remek elfoglaltság, akik nem tudnak komoly arcot vágni. A 150 kártya fergeteges kihívásokkal megnevettet és megmosolyogtat. Amikor sorra kerülünk, tegyük azt, amit a kártyánk mond, és legyünk felszabadultak!

Ha valaki tánc közben elveszti az egyensúlyát, vagy hirtelen körbe-körbe futkározik körülöttünk, vajon akkor is képesek vagyunk visszatartani a nevetést? Vagy vágjuk pókerarcot és nézzünk felfelé!

A társasjáték alkoholos italokkal vagy anélkül is élvezhető, a lényeg a szórakozás. Maga a játék lényege pofonegyszerű: amikor sorra kerülünk, húzzunk egy kártyát a 150 darabos pakliból és olvassuk el magunkban. A meglepetés ereje a mi oldalunkon áll. Válasszunk egy célpontot a csoportból, és nevettessük meg azzal, ami a kártyán szerepel. Ugyanakkor figyeljünk arra a szabályra. hogy:

- Ne nevessünk. Ha nevetünk, veszítünk.

- Amikor valaki veszít, annak szégyenében muszáj innia

- Legalább 3, 18 év feletti játékos szükséges a „mulatsághoz”.

A résztvevő játékosok sorra kiválasztanak valakit a csoportból, és csak 30 másodpercük van arra, hogy megnevettessék.

Ilyenkor derül csak ki igazán, hogy ki képes visszatartani a nevetését, amikor valaki nagyon ciki Chippendale táncot jár, vagy olyan a viselkedése, mint a látnoknak, aki megjósolja a jövőt és a fejünket használja kristálygömbnek. A lényeg tehát, hogy tartsuk vissza a nevetést, vagy ellenkezőleg, ha szeretünk inni, akkor veszítsünk és élvezzük a bulit!

A felnőtt játékoknál maradva az Ez vagy az..lehetetlen küldetés még tovább fokozhatja a házibulit.

A társasjáték célja, hogy a magyar nyelvű kártyákon szereplő kérdésekre adott helyes válaszok segítségével jobban megismerjük a barátainkat. Ezzel a játékkal olyan dolgok is a felszínre kerülhetnek, amelyekről korábban biztosan nem hallottunk.

Ha olyan játékot keresünk, ahol a humorérzék a lényeg, akkor készítsük a zsebkendőket, mert könnyezni fogunk a nevetéstől. Arra azonban figyeljünk oda, hogy kizárólag 18 éves kortól ajánlott!

Következtetés

Általánosságban elmondható, hogy a fenti számok jelentős növekedést mutatnak, egyre többen vásárolják és játszanak ilyen játékokat, mint valaha. Az eladások emelkedtek, és az előrejelzések szerint tovább fognak nőni és új témák kerülnek be a társasjáték világába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában