Honvédelem

2024.01.27. 14:00

Zajlik a Magyar Honvédség "Embert a Vasra 2.0" toborzókampánya

Már zajlik a Magyar Honvédség "Embert a Vasra" elnevezésű toborzókampányának második fázisa - mondta Lele Gergő hadnagy, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Tüzérosztály szakaszparancsnoka az Origo internetes lapban szombaton megjelent interjújában, amelyben az új Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveget is bemutatta.

MW

Ez a harcjármű a 21. századi csúcstechnológia egyik példája

Forrás: MH KLAPKA GYÖRGY 1. PÁNCÉLOSDANDÁR

Fotó: Vasadi Zoltán István

A hadnagy a Magyar Honvédség toborzó kampányának második fázisa kapcsán arról beszélt, hogy 

elkötelezett fiatalok jelentkezését várják a tatai tüzérekhez, és február 12-ig még lehet jelentkezni.  

Fontosnak nevezte, hogy a jelentkezők betöltsék a 18. életévüket. A beérkezést követően az érdeklődők egészségügyi és pszichológiai felmérésen vesznek részt, valamint felmérik fizikai állóképességüket, ha alkalmas lesz a jelentkező, először az alapkiképzés, majd az adott eszközre való felkészítés következik.    

Megjegyezte, hogy a katonáknak új egyenruhájuk, naprakész felszerelésük és csúcseszközeik vannak, "a jelenlegi honvédség arra az útra lépett, ami már valóban egy modern hadsereg képét mutatja, ez a honvédség már nem az a honvédség, amiről a szüleinktől, nagyszüleinktől hallottunk".   

A megfelelő háttér biztosított számunkra, így a feladatunkra tudunk teljes mértékben koncentrálni. A kiképzés során ez egy hatalmas előny

- fogalmazott.   

Úgy folytatta, hogy a Magyar Honvédség haditechnikai eszközfejlesztésének része a PzH 2000 önjáró löveg beszerzése is.   

A hadnagy kifejtette, hogy ez a harcjármű a 21. századi csúcstechnológia jó példája: a gyorsasága, precizitása, az azt működtető digitális technika rendkívül megnyerő és professzionális.   

Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű (52 kaliberű) PZH önjáró lövegek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is pontosan ellőnek; a jármű elsődleges fegyverének tekinthető tarackágyú élettartama 2000 lövésre tehető - részletezte Lele Gergő az interjúban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában