Helyzetértékelés

2023.08.23. 07:55

Orbán Viktor a Tranziton nyitja meg az őszi politikai szezont

A kormányfő pénteken részt vesz az idei Tranziton Tihanyban, ahol az ország előtt álló feladatokról beszélgetnek majd.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök évente több olyan beszédet tart, amelyben az ország helyzetét értékeli. A kormányfő utóbbi időben elmondott beszédeiben kiemelt téma volt – többek között – hazánk békepárti álláspontja az orosz–ukrán háborúban, az infláció letörése és a világpolitikai átrendeződések. A kormányfő hagyományosan februárban tartja évértékelő beszédét, amely a tavaszi politikai szezon nyitányának tekinthető. Idei értékelésében leszögezte, hogy két ellenség leselkedik ránk: a háború és az infláció.

Emellett a miniszterelnök hosszan beszélt az orosz–ukrán háborúról, Magyarország békepárti álláspontjáról, valamint arról, hogy Brüsszelből segítség helyett csak szankciók jöttek. Emellett Orbán Viktor a tavaszi és az őszi parlamenti ülésszak kezdetén is rendre felszólal, vázolva az ország előtt álló lehetőségeket és kihívásokat. Február­ban, a tavaszi ülésszak első napján az Országgyűlés előtt a kormányfő szót ejtett arról, hogy Magyarország mérsékelni tudja az inflációt, és a kormány szándéka, hogy év végére egy számjegyű legyen.

Mint ismert, a kormányfő pénteken részt vesz az idei Tranziton Tihanyban, ahol az ország előtt álló feladatokról beszélgetnek majd. Az este fél hattól kezdődő eseményt a Tranzit közösségi oldalán is élőben lehet követni. Ahogy arról lapunk beszámolt, az idei Tranziton nagyjából harminc előadás és majdnem száz előadó lesz. Délelőttönként plenáris előadásokat tartanak, míg délutánonként szemináriumi beszélgetésekre kerül sor. Az őszi politikai szezon nyitányaként számontartott rendezvény ezúttal is nagy összecsapások színtere lehet. Az idén többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, valamint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője is vitázik egymással.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában