32. Tusványos

2023.07.22. 09:19

Orbán Viktor: a migrációt és a gendert nem lehet liberális alapon visszaverni (videó)

Magyarország miniszterelnöke azt mondta: nem hátrálunk, ragaszkodni fogunk a jogainkoz, nem engedünk se a politikai, se a pénzügyi zsarolásnak.

MW

Orbán Viktor kormányfő (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az EU elvetette a kereszténységet, lakosságcserét hajt végre és LMBTQ-hadjáratot folytat

 – fogalmazott tusványosi beszédében a miniszterelnök.

Román hadakon átvágva érkeztünk meg ide, de mi szeretnénk őket inkább fogadóbizottságnak látni

 – fogalmazott Orbán Viktor a tusványosi szabadegyetemen szombat délelőtti, hagyományos beszédében. A miniszterelnök hozzátette: a kereszténység védelmében folyatott küzdelemben szükség van a román ortodoxiára is. 

Orbán Viktor beszédét teljes egészében itt tudja megnézni

A román külügy segítségemre sietett és megírták nekem, hogy miről nem szabad beszélnem. Azt tanácsolják, hogy ne beszéljünk arról, ami román érzékenységet sérthet

 – közölte a kormányfő. Mint mondta, azt javasolták, hogy 

ne beszéljen kollektív kisebbségi jogokról, ám Orbán Viktor jelezte, hogy ezek léteznek és megilletti a magyarokat.

Azt írják, hogy ne beszéljünk nem létező, román közigazgatási egységekről. Azt hiszem Erdélyre és Székelyföldre gondoltak, de mi sohasem állítottuk, hogy ezek romániai területi egységek lennének

– rögzítette.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy van, amiről beszélhet, de ne tüntesse fel rossz színben, ilyenek például a nyugati értékek.  

Ma a nyugati értékek három dolgot jelentenek: migrációt, LMBTQ-t és háborút. Ezeket nem kell rossz színben feltüntetni, ezek rossz színben vannak maguktól is

 – tette hozzá. 

Veszélyes helyzet a világpolitikában 

A kormányfő kiemelte: az emberiség történetének különösen veszélyes időszakát éljük, ezek a nagy változás évei. 

Ezek a Föld minden pontját és országát érintik.

Ezért ha Magyarországról és a Kárpát-medencei magyarságról akarunk érvényeset mondani, jobb, ha előbb a világról beszélünk. Mint fogalmazott, a világ erőegyensúlya elmozdult, ennek súlyos következményeit nyögjük most. A II. világháború után nyolcvan évig erőegyensúly létezett. Ez nekünk, magyaroknak két részből állt.

Az első 45 évben az angolszászok odaadtak minket a szovjet kommunistáknak – akkor nem voltak olyan finnyásak az oroszokra, mint most – a második 33 évben pedig szabadon éltünk, katonai megszállás, kommunisták nélkül éltünk. Bár ez nagy változás volt, a világ egyensúlya viszont nem bomlott meg, mert a s Szovjetuniót sikerült háború nélkül kivezetnünk a történelemből

– részletezte Orbán Viktor, aki így folytatta:

Most azonban Kína elmozdította a világ egyensúlyát. Ez régi félelme a nyugati világnak. Már Napóleon is azt mondta: hagyjátok Kínát aludni, mert amikor felébred, megrázza a világot.

Mint mondta, sohasem volt ilyen gyors és tektonikus globális egyensúlyváltozás, mint amiben ma élünk. Kína másképp emelkedik fel, mint az Egyesült Államok, mert az USA lett, Kína pedig van. 

Valójában Kína visszatéréséről beszélünk, amely egy termelési erőmű lett, és megelőzte az Egyesült Államokat is.

A miniszterelnök elmondta, hogy az Egyesült Államok a polgárháborúja után úgy nőtt fel, hogy ők az első számú ország és amikor ezt a pozíciót kihívás érte, azt az USA mindig sikeresen visszaverte. 

Az EU-nak néhány évtizede még az volt a terve, hogy az eurót fellépteti a dollár mellé

 – ismertette, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok sikeresen visszaverte az EU kísérletét, hogy fellépjen mellé.

2010-ben az USA és az EU is 22-23 százalékot adott a világtermeléséhez, míg ma az EU csak 17-et, az USA pedig 25-öt.

Minél nagyobb a GDP-d, annál nagyobb a befolyásod a nemzetközi küzdelemben

– jelezte, majd felhívta a figyelmet arra is, hogy az USA dominanciája folyamatosan gyengül és a mai folyamatok Ázsiának kedveznek.

Ázsia és Kína teljes nagyhatalmi öltözetben áll előttünk, van önbecsülésük és távlatos tervük. Véget akarnak vetni a megaláztatás évszázadának. Vissza akarják szerezni a dominanciát Ázsia felett. Az USA által vallott egyetemes értékeket pedig kinevetik a kínaiak

 – mondta a kormányfő. Hozzátette: napról napra haladunk az összeütközés felé. Kiemelte, hogy 

a világpolitikában veszélyes helyzetben vagyunk, mert az első számú nagyhatalom azt látja, hogy a második helyre süllyed.

Ebből a helyzetértékelésből szerinte azt kell megérteni, hogy az új egyensúly beállítása nem fog menni egyik napról a másikra, ez egy egész nemzedéknyi időt igényel. 

Tehát nem csak mi, hanem a gyermekeink is ebben a világidőben és korszellemben fogják leélni az életüket. Nekünk magyaroknak ebben a korszellemben kell boldogulni és alakítania nemzeti terveket

 – mutatott rá. 
Covid után háború. A nehezén már túl vagyunk, 2024-ben visszatérünk a korábbi pályára! – írta beszéde után a Facebookon Orbán Viktor.

Az Európai Uniót szorongás gyötri 

Az Európai Uniót értékelve Orbán Viktor úgy fogalmazott: 

az embernek az az érzése, hogy az EU-t szorongás gyötri és bekerítve érzi magát. Ez egy gazdag és gyenge unió, amely egy lázadozó világot, Európába induló milliókat lát maga körül.

Mint mondta, a Latin-Amerika csúcstalálkozó volt Brüsszelben, ahol a latin-amerikai vezetők szótárában a leggyakoribb kifejezések a következők voltak: 

az őslakosok kiirtása, rabszolga-kereskedés, kárpótlásszerű igazságtétel. Ők ebben gondolkodnak. Nem csoda, ha az unió bekerítve érzi magát.

Ha pedig vetünk egy pillantást a nemzetközi valutalap GDP-k alapján felállított országlistájára, azt látjuk, hogy a 2030-ra jelzett rangsorból az első tízből kiesik Nagy-Britannia, Olaszország és Franciaország is, a ma negyedik Németország pedig a tizedik helyre csúszik vissza. A miniszerelnök szerint ma a versenytől való félelem az elzárkózás felé tereli az uniót. Az EU olyan, mint egy kiöregedett boxbajnok, aki mutogatja az érmeit, de többet már nem akar visszamenni a szorítóba.

Ebből gazdasági, politikai és kulturális gettóba való elzárkózás következik

– mutatott rá. 

Hungarofóbia Ukrajnától 

A nagy európai cégek nem akarnak leválni és kijönni Oroszországból

 – közölte Orbán Viktor. Kiemelte, hogy 

az energetikai cégek 70 százaléka továbbra is jelen van Oroszországban, a nyugati cégek pedig 3,5 milliárd dollárnyi összeget fizettek az orosz költségvetésbe.

Az a támadás, amit Ukrajna indított az OTP ellen, hungarofóbia

 – húzta alá. Felhívta a figyelmet, hogy a brexittel felborult az EU-ban a föderalisták és a szuverenisták közötti egyensúly. 

Csak a lengyelek és a magyarok tartanak ki, de van esély, hogy új szövetségesek legyenek

 – közölte. A miniszterelnök emlékeztetett:

a föderalisták nyíltan megmondták, hogy kormányváltást akartak Magyarországon és a politikai korrupció minden eszközével pénzelték az ellenzéket.

Orbán Viktor az Europai Unió országainak eltérő értékeiről is beszélt:

Ha elolvassák az európai országok alkotmányait, akkor láthatják, hogy azok középpontjában az én, míg a magyar alkotmány középpontjában a mi áll.

Mint mondta, nem lehet egyedül megszerezni a békét, a családot, a törvényt vagy a szabadságot. Kiemelte, 

hogy a közös dolgok az egyén életében kötődésként jelennek meg, míg a liberális alkotmányok nem a kötődés, hanem az eloldás alapján íródtak.

Jól döntöttünk, amikor 2011-ben a magyar, nemzeti, keresztény alkotmányt megalkottuk

 – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: 

a migrációs válságot és az LMBTQ-hadjáratot liberális alapokon nem lehet visszaverni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában