Botrány az őrsön

2022.03.09. 13:10

Fehér bőrű rendőröket diszkrimináltak Floridában

Kirúgták a nemrég kinevezett, többnemzetiségű rendőrkapitányt, aki faji alapon osztott kinevezéseket az általa vezetett rendőrőrsön.

A többnemzetiségű férfit augusztusban iktatták be a Floridában található Fort Lauderdale városában, majd három hónappal később máris bajba került, amikor diszkriminációval kapcsolatos panaszok miatt vizsgálat indult ellene. Kiderült, hogy Scirotto rendőrfőnökként töltött ideje alatt a kisebbségi jelölteket részesítette előnyben a tisztek felvétele és előléptetése során – írja a V4NA.

 

A jelentés szerint Scirotto egyszer rámutatott egy tárgyalóterem falára a rendőrőrsön, amelyen a kapitányság állományának fotói voltak láthatók, és kijelentette, hogy „az a fal túl fehér, és ezen változtatni kell”. A férfi állítólag egy alkalommal figyelmen kívül hagyott egy fehér bőrű rendőrtisztet, aki húsz éve dolgozik az őrsön, és helyette két színes bőrű férfi közül léptetett elő egyet, akit úgy választott ki, hogy megkérdezte egy kollégájától, „melyikük a feketébb?”.

 

A volt rendőrfőnök ezt tagadta, míg a fehér falra vonatkozó megjegyzését elismerte. Összesen 21 tanú tett terhelő vallomást, Scirotto mindezek ellenére azt mondta, hogy jogi lépéseket fontolgat, mert állítása szerint jogtalanul rúgták ki. A CNN amerikai csatornának azt mondta, hogy a jelentés, amely miatt elbocsátották, homályos tényekre támaszkodik, és nagyrészt hallomásokon alapul.

 

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában