nagy siker

2019.05.30. 06:15

Félmillió látogató fordult meg a budapesti óriáskeréknél

Félmillió látogató fordult már meg Budapesten az Erzsébet téri óriáskerékkel, az üzemeltető új kerék vásárlására készül.

A Világgazdaságnak az üzemeltető társaság ügyvezetője, Banka Edina elmondta, a 2017 márciusában felállított második Budapest Eye utasainak 80 százaléka külföldi, ami – tekintetbe véve, hogy a magyar főváros turistaforgalma évről évre dinamikusan nő – már önmagában is megmagyarázza az idén 10 százalékkal növekvő jegyeladásokat. A kerék idén forog először egész éven át.

Az utasok 70 százaléka teljes árú jeggyel óriáskerekezik, 8 százalék a gyerek, 4 százalék a négyfős család, 13 százalék a kedvezményes jegyet váltó diák, nyugdíjas és csoportos látogató, 2 százalék az elsőbbségi jegyet vásárlók aránya.

A jelenlegi kerékre 2021-ig van szerződés, és a cég azt tervezi, hogy 2020 elején dönt a következő kerékről, amelynek legyártása 12 hónapig tart, és amelyet valószínűleg nagy referenciával rendelkező holland vagy német gyártónál rendelnek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában