Golf

2022.04.05. 18:48

Tiger Woods indulhat a Mastersen

Közel 14 hónappal súlyos autóbalesetét követően, ezen a héten szinte biztosan visszatér Tiger Woods amerikai golfsztár, aki a csütörtökön rajtoló US Mastersen léphet pályára.

A sportág talán legismertebb alakjának e heti visszatérése a múlt héten merült fel először reális lehetőségként, miután kiderült, hogy fiával, Charlie-val, valamint jó barátjával, Justin Thomasszal végigjátszotta az év első Major-viadalának otthont adó augustai pályán mind a 18 lyukat.


Woods ugyanakkor egészen mostanáig nem beszélt egyértelműen esetleges szerepléséről, viszont a neve megtalálható a nevezési listán.


A mostani állapotom alapján úgy érzem, hogy játszani fogok – nyilatkozta Woods kedden újságíróknak a Masters helyszínén, hozzátéve, hogy a szerdai edzés után dönt véglegesen a részvételéről, ám azt a tréninget már úgy végzi majd el, hogy játszani akar másnap. „Jó érzés újra itt lenni” – tette hozzá.


A 46 éves klasszis tavaly februárban szenvedett súlyos autóbalesetet Los Angeles közelében. A kocsija lesodródott az útról, és többször megpördülve az oldalán landolt. A golfozó jobb lábszára és bokája roncsolódott, több nyílt törése volt, órákon át operálták, ennek során a sípcsontját és a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal. Az eset után felmerült, hogy talán amputálni kell a lábát, végül ez nem következett be, de a felépülési folyamat rendkívül hosszúra nyúlt: amikor elhagyta a kórházat, két hónapra kerekesszékbe kényszerült, és őszig csak mankóval tudott járni.


Tiger Woods 15 Major-sikere mellett a legrangosabb sorozatban, a US PGA Touron 82-szer diadalmaskodott, amivel az örökranglista élén áll, a PGA-nél pedig 11-szer volt az év játékosa. Utolsó Major-győzelmét éppen Augustában aratta 2019-ben.

Borítókép: Tiger Woods (William West/AFP)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!