Gyermekközpontúság

2020.06.30. 13:48

Modernizálja balettiskoláját a bécsi Állami Operaház

Modernizálja balettiskoláját a bécsi Állami Operaház, és gyermekközpontúvá változtatja az intézményt az után, hogy decemberben egy vizsgálat feltárta a balettakadémián zajló durva oktatási módszereket, verbális bántalmazásokat, valamint az irányítás és a minőségi munka teljes hiányát – jelentette be hétfőn az operaház vezetése.

Forrás: Shutterstock

A jelentés készítői úgy vélték, hogy a gyerekek jóléte veszélyben forog, mert az intézmény nem szentel kellő figyelmet az előadások, a próbák és az iskolai teljesítmény miatt rájuk nehezedő nyomásra.

A vizsgálat után leváltották a bécsi Állami Operaház balettiskolájának ügyvezető igazgatóját a súlyos hiányosságok és a diákok jólétét fenyegető gyakorlatok miatt.

Az akadémia megújítása jegyében a tanrendben figyelni fognak a gyermekek személyes fejlődésére, és számos intézkedést hoznak annak érdekében, hogy megvédjék fizikai és mentális jólétüket olvasható az új koncepciót ismertető dokumentumban.

A diákok biztonságos, kreatív és magas szakmai színvonalú környezetben dolgozhatnak, hogy fejlődésük a lehető legszélesebb körű legyen közölte Krisztiana Sztefanu, az intézmény új görög igazgatója közleményében.

A jelenlegi oktatók maradhatnak az akadémián, ha a következő évben értékelésük pozitív lesz.

A dokumentum szerint nagy hangsúlyt helyeznek a diákok biztonságára is, a javaslatok között szerepel, hogy valamennyi oktatóteremre tegyenek üvegajtót, és cseréljék ki a termek régi padlóit, amelyek veszélyesek a táncosokra nézve.

Az 1771-ben alapított balettakadémiának, amelynek egykori hallgatói közül ma sokan a londoni Királyi Balettben és a New York-i American Ballet Theatre-ben táncolnak, jelenleg nagyjából 130 diákja van, a 10 és 18 év közötti fiatalok csaknem 80 százaléka külföldről érkezett.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!