lezárul a varázslótörténet

2018.04.23. 13:03

Sikerrel debütált a Harry Potter-darab a Broadwayn

A Broadwayn is sikerrel debütált a hétvégén a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darab. J.K. Rowling, a színmű társszerzője, a Harry Potter-regények írója a New York-i premieren elmondta: nem tervezi a darab folytatását.

New York, 2018. április 23. J.K. Rowling angol írónõ a Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter and the Cursed Child) címû kétrészes színdarab bemutatójára érkezik a New York-i Lyric Színházba 2018. április 22-én. (MTI/AP/Evan Agostini)

Forrás: MTI/AP

Fotó: evan agostini

Az írónő hangsúlyozta, hogy a regényfolyam után a kétrészes darabbal már tényleg mindent elmondott, amit a varázslótörténettel el akart mesélni – idézte a szerzőt a Variety.com.

A Londonban kilenc Laurence Olivier-díjjal kitüntetett Harry Potter és az elátkozott gyermek című színművet április 22-től játsszák a felújított New York-i Lyric Színházban.

Az előadás megvalósításának teljes költségvetése – a színháznak a darabhoz való átalakításával együtt – meghaladta a 68 millió dollárt (17 milliárd forintot),

s ezzel a legdrágább nem musicalprodukció lett a Broadway történetében.

A Jack Thorne színművéből John Tiffany rendezésében műsorra tűzött dráma a brit fővárosban hatalmas sikert aratott, s már csaknem két éve játsszák. Rowling hét regényben írta meg a varázslófiú, Harry Potter történetét, a színmű viszont a regények cselekményét felhasználva már Potter és barátai felnőttkorában játszódik, és főhősei a Roxfort Varázslóiskolába járó gyerekeik.

„A hetedik, befejező regény epilógusából már kiderülhetett – mondta el New Yorkban Rowling -, hogy Albus, Harry fiának sorsa érdekelt a továbbiakban.” Hozzátette:

a darabbal teljessé vált a történet, és úgy érzi, az már „cinikus húzás” lenne, ha Harry unokáinak történetét is megírná.

Az Entertainment Weekly beszámolója szerint Rowling a könnyekig meghatotta a darab szereplőit, mikor a bemutató előtt meglátogatta a társulatot.

Az írónő elárulta, hogy a Broadway-premierrel együtt már 16. alkalommal látta a darabot. A bemutatón Chris Rock, Liev Schreiber, Brooke Shields, Glenn Close és Whoopi Goldberg is részt vett.

A Potter-univerzum a filmek világában tágul tovább: novemberben mutatják be a mozik a Legendás állatok folytatását.

Borítókép: J.K. Rowling angol írónő a Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter and the Cursed Child) című kétrészes színdarab bemutatójára érkezik a New York-i Lyric Színházba 2018. április 22-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!