Külföld

2016.12.22. 13:53

Beton akadályokkal védekeznek Milánóban

Tíz helyszínen állítottak fel utcai akadályt csütörtök reggelig Milánó belvárosában a berlinihez hasonló kamionos terroristatámadások megakadályozására.

Az autópályák sávválasztóiként használt, több méter hosszú betonelemeket egymás mellett fektették le Milánó utcáin. Az egymilliós nagyváros többnyire gyalogosforgalmú pontjairól van szó, ahol a a hétköznapokon és főleg most a karácsonyi ünnepek alatt több ezer helyi lakos és turista fordul meg - olvasható a 24.hu cikkjében.

Egy méternél magasabb falat alkotó beton-blokád került a milánói dómtér szélére illetve a Sforza-kastélyhoz is.

Az intézkedést Alessandro Marangoni milánói prefektus rendelte el a berlini eseményeket követően. A nagyobb járműveket feltartóztatni képes betontömbök mellett gépfegyveres katonák és rendőrök is a környéken vannak.

A városban novemberben emelték meg a katonák számát nyolcszázra, miután egyre több latin-amerikai közösség közt történtek erőszakos cselekedetek.

Milánó hatóságai december 29-én közbiztonsági értekezletet tartanak Marco Minniti olasz belügyminiszter részvételével a szilveszteri utcai ünneplésekre készülve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!