Külföld

2009.10.01. 09:25

Visszataszító felvételek - gyermekpornó hálózat bukott le

FMH - A spanyol rendőrség csütörtöki közlése szerint gyermekpornó-felvételek birtoklása és internetes terjesztése miatt 74 embert vettek őrizetbe az ország több mint 30 tartományában.

feol.hu

A lefoglalt pedofil felvételek milliói között különösen visszataszító videofelvételek is vannak, például olyanok, amelyek kisgyermekek megerőszakolását örökítik meg. A gyermekpornó-hálózat felgöngyölítése végett indított nagyszabású rendőri akció során 130 házkutatást tartottak. A letartóztatottak között vannak mérnökök, informatikusok, munkanélküliek, diákok és köztisztviselők, valamint egy tanár is. Rajtuk kívül még 64 személyre terjesztették ki a nyomozást.
A rendőrök igyekeznek utánajárni annak, hogy a felvételek terjesztői között vannak-e olyanok, akik maguk erőszakolták meg kiskorú áldozataikat.
Spanyolországban az elmúlt öt évben hasonló tevékenységért több mint 1200 embert vettek őrizetbe, közülük 408-at a múlt esztendőben.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!