Kőszárhegy

2011.04.26. 11:16

Tavaszi szakmai napok a Csemetekert Óvodában

"Aki a célt akarja, annak az eszközöket is akarnia kell." Ezekkel a sorokkal kezdődött a Városkörnyéki Óvodavezetők Egyesülete által szervezett értekezlet április 15-én Kőszárhegyen. Már a megérkezés pillanatában meleg fogadtatásban volt részük a jelenlevőknek, hiszen az óvoda vezetője, Gáspár Csabáné és kollégái, akik magukra vállalták a házigazda szerepét és az esemény lebonyolítását, mindent megtettek azért, hogy jól érezze magát mindenki.

Borjánné Nyul Katalin

Szendrei Attiláné óvodavezető Lovasberényből így látta a rendezvényt: - Izgalommal vártuk az előadás kezdetét, hiszen olyan téma került terítékre, amely minden óvónőnek a szíve csücske: Eszközhasználat az óvodai nevelésben. Minden óvodában számtalan fejlesztő eszköz, játék áll rendelkezésre ahhoz, hogy a gyermekek választhassanak. Ám nem mindegy, hogy mit, hogyan és mikor használunk, milyen instrukciókat kapnak hozzá az óvodások, mely területeket akarjuk vele közvetve, vagy közvetlenül fejleszteni. Játéknak tűnő dolgok igen komoly fejlesztő hatással bírnak, ha megfelelően alkalmazzuk.
Ennek a területnek jeles képviselője Antal Judit, aki már nem először tesz eleget a felkérésnek, hogy segítsen eligazodni az óvoda pedagógusoknak ebben az útvesztőben. Kedvességével, gyakorlati tanácsaival, a való életből vett tapasztalatok továbbadásával, közvetlenségével belopta magát mindenki szívébe. Minden óvodavezető álma, hogy kollégái egy értekezletről úgy álljanak fel, hogy " Na, ez végre megérte!", "Ez nagyon jó volt", "Mikor lesz megint ilyen?". Ritka a mai továbbképzésekkel zsúfolt világban az olyan útmutatás, amelyet a gyakorlatban is azonnal alkalmazni tudunk. A közvetlen előadói légkör lehetővé tette, hogy egy vidám, ugyanakkor sokat nyújtó délelőttöt tölthessünk együtt. Találkozhattak az óvodák dolgozói, kicserélhették tapasztalataikat, szakkönyveket vásárolhattak munkájuk segítéséhez - számolt be tapasztalatairól az óvodavezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!