Vivaldi világa

2024.07.08. 08:41

Nyáresti barokk a kápolnásnyéki naplementében

Vivaldi világát hozta el a közönségnek szombaton este Németh Pál és a Savaria Barokk Zenekar. A kápolnásnyéki kastélykoncertek nyáresti dallamait naplementében hallgathatta a közönség.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

Németh Pál vezényelte július 6-án, szombaton este a Savaria Barokk Zenekart a kápolnásnyéki Halász-kastély teraszán, ahol a kastélykoncertek következő zenei előadását élvezhette a közönség.

A karmester, fuvolaművész a Savaria Barokk Zenekar alapítója, vezetője, a Budapesti Kamaraopera és a Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál zenei vezetője, a magyarországi régi zenei irányzat egyik úttörője – ezúttal is teltház előtt mutathatta be a zeneirodalom remekműveit, Antonio Vivaldi barokk műveit. Felcsendült a naplementében többek közt a G-dúr szimfónia, részlet A négy évszakból és egy h-moll gordonkaverseny is. Az előadáson fellépett Kállay Gábor és Kállay Katalin (furulya), Vitárius Piroska (hegedű), valamint Kállay Ágnes (gordonka) is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában