Támogatás

2024.01.11. 15:00

A kötet utolsó példányai ismét felbukkantak Vereben

Már javában készülnek az idei Végh János Zenei Napokra Vereben. A különleges programot ezúttal is támogatja Vereb híres szülöttének leszármazottja, többek között azzal, hogy a településről szóló kötet utolsó példányait is felajánlotta eladásra.

S. Töttő Rita

A Végh János Zenei Napokat a verebi római katolikus templomban rendezik idén is június 15-én

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Végh János Vereb híres szülötte, zeneszerző, - Liszt Ferenc elnök mellett - az Országos Zeneakadémia alelnöke volt, aki családjával pezsgő kulturális életet hozott a településre az ezernyolcszázas évek végén. Leszármazottai – az Ausztriában élő Végh Stefan és családja – azonban továbbra is fontosnak tartják verebi kötődésüket, hiszen megtartották a településen otthonaikat, gyakran tartózkodnak Vereben – meséli Kerekes Erzsébet, a helyi könyvtár és művelődési ház vezetője. Végh Stefan most értékes szellemi adománnyal ajándékozta meg a települést: több tucatot adományozott ugyanis a Vereb története című kötetből, melynek elkészítésében még édesapja, Végh Péter segédkezett sokat.

- A kötet megjelenését Végh Péter bácsi szponzorálta és segédkezett benne Dakó Péternek és Vitek Gábornak – tette hozzá Kerekes Erzsébet. Így tehát nem csoda, hogy számos példánnyal rendelkezett a család. Vereb most harminc példányt kapott a kötetből, de a tervek szerint még további ötven érkezik a településre.

A Vereb története című kötet ismét elérhető
Fotó: Vereb Község Facebook oldal 

- Azt gondolom, vannak sokan, akik nem forgatták még ezt a könyvet, köztük számos új lakó, akiket azonban érdekel Vereb története. Többek közt nekik is szeretnénk kedvezni azzal, hogy lehetővé tesszük a megvásárlását – fogalmazott Kerekes Erzsébet. A kötet eladásával a Verebért Egyesületet, azon belül pedig a június 15-i Végh János Zenei Napot kívánják támogatni.

A Végh János születésnapján, a római katolikus templomban rendezendő hagyományos program az idei évben igazi különlegességet tartogat – tudtuk meg. – A zeneszerző számos kézzel írott könyvecskét hagyott örökül, melyekbe unokáinak írt verseket, meséket. Ezek közül válogat Németh Pál fuvolaművész karmester, aki a tervek szerint komolyzenei darabot készít az egyik alkotásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában