Különleges találkozás

2023.11.08. 10:00

Tabutémákat feszeget a Vörösmarty Színház ifjúsági előadása (galéria)

Kamaszokhoz, tizenhárom-tizenhét év közti fiatalokhoz szól a Vörösmarty Színház legújabb, tabudöntögető előadása, melynek során a tizenhárom éves főhős egy igazán fontos képesség birtokába kerül.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Dóka Péter A kék hajú lány című kisregényének színpadi változatát mutatta be hétfő délután a Pelikán Fészekben a Vörösmarty Színház társulata. A Kerkay Rita rendezésében színre vitt előadásban olyan magányos lelkek, fiatalok és idősek találkoznak, akik különböző okok miatt saját családjukban nem lelik helyüket, de egy kórházban végzetesen összefonódik a sorsuk és családtagként segítenek egymásnak.

Az előadás főszereplője Olivér, aki miután lezuhan egy cseresznyefa tetejéről, kórházba kerül, ahol megismerkedik a kék hajú lánnyal, Mírával, akinek daganat van a térdében, vámpírokat rajzol és kerekesszékben ül.

– A darab olyan tabutémákat feszeget mint a betegség, a halál, amiről a felnőttek nem mernek beszélni, mert ők maguk sem tudnak – a saját félelmeik miatt –, vagy mert meg akarják spórolni a szembesülést a ténnyel, hogy valamennyien mulandók vagyunk, és így „jó felnőtt szokás” szerint a szőnyeg alá söpörni az egész problémakört, mintha nem is létezne. A legfontosabb dolog, amit a főhős, Olivér elsajátít: az empátia – olvasható az előadás ajánlójában.

Az előadás célközönsége a tizenhárom-tizenhét év közti korosztály, iskolai osztályoknak, csoportoknak is ajánlja előadását a Vörösmarty Színház. A negyvenöt perces darab után a diákokkal drámapedagógus dolgozza fel a látottakat.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában