Vörösmarty Színház

2023.10.07. 08:00

Tárlatvezetés „A holnap kortársai” kiállításon

Szentes Ottokár képzőművész, a kiállítás kurátora tárlatvezetésével tekinthetik meg az érdeklődők október 11-én, szerdán 16 órától „A holnap kortársai” címmel, a Vörösmarty Színház galériájában látható kiállítást.

Dávid Erzsébet

A Tóth Lászlóra emlékező program keretében rendezett tárlat, hazai kortárs alkotók munkáit mutatja be

Fotó: A szerző

A Tóth Lászlóra emlékező program keretében rendezett tárlat anyaga válogatás azoknak a jeles – ma már nemzetközileg is elismert - hazai kortárs alkotóknak a munkáiból, akik pályájuk elején lehetőséget kaptak A Szabadművelődés Házában való bemutatkozásra. A színház galériájában Banga Ferenc, Bukta Imre, ef Zámbó István, Fehér László, feLugossy László, Hegedűs 2 László, Károlyi Zsigmond, Kocsis Imre (1940-2015), Méhes Lóránt - Vető János, Somogyi Győző, Szabados Árpád (1944-2017), Szemethy Imre, Ujházi Péter és Wahorn András alkotásait láthatják a kortárs képzőművészet kedvelői. Október 11-én azért is érdemes ellátogatni a színház galériájába, mert nagyon ritkán lehet egy tárlaton, együtt látni a kortárs hazai képzőművészet jeleseinek alkotásait.

Mint Szentes Ottokár elmondta, Tóth László – A Szabadművelődés Háza 2013-ban elhunyt igazgatója – értő szemmel választotta ki azokat a pályájuk elején tartó alkotókat, akik műveikkel új színt hoztak az akkori hazai képzőművészeti életbe. Figyelme főként a szentendrei alkotó csoport felé irányult, közülük válogatta ki azokat, akiknek a művei egy-egy kiállítás erejéig helyet kaptak a művelődési ház galériájában.

A tárlat megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni október 10-ig lehet a [email protected] e-mail címen.

Információ: 0630-563 -1752.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában