Olvasótábor

2022.07.05. 11:30

A bélyegek világába kalauzolták a gyerekeket Fehérváron

Táborozó gyerekek számára tartott előadást a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör, ahol a fiatalok érdekes történeteken keresztül tekinthettek be a bélyegek világába.

Baráth Eszter

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Az Aranybulla Könyvtár Alapítvány termében gyűltek össze azok a fiatalok, akik a hetet a Köfém Művelődési Ház olvasótáborában töltik. Mire a könyvtárba érkeztek, már egy kis kiállítás várta őket, ahol a paravánokon különféle bélyegek sorakoztak. A foglalkozást megelőzően, amelyet Fehérvári József, a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő kör elnökségi tagja tartott, Laczi Zoltán, az egyesület elnöke az Aranybulla Emlékév jegyében, júniusban kibocsátott bélyegblokk egy bekeretezett példányát adta át a könyvtárnak.

Forrás: Nagy Norbert / FMH

A táborozók megismerhették azokat a személyes történeteket is, amelyeket egy-egy bélyeg, vagy gyűjtemény magában hordoz, illetve azt a kultuszt, ami ezek köré az eszközök köré épült néhány évtizeddel ezelőtt. – Igazából szeretnénk megmutatni, megismertetni, talán megszerettetni velük a bélyegeket, hátha valamelyikük elkezd gyűjteni. – foglalta össze a foglalkozás célját Laczi Zoltán. A gyerekek olyan érdekességekkel is találkozhattak, mint a személyes bélyeg, aminek lényege, hogy gyakorlatilag bárki készíttethet ilyet, például egy, a család számára fontos eseményről, és ezt bérmentesítésre használhatják.

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör 2018 óta járja az iskolákat, ahol bemutatókat tartanak. Ehhez a sorozathoz kapcsolódnak a nyári táborok programjai is, amiből idén a mai volt a harmadik. Az egyesület nagy erőkkel készül az államisághoz és az Aranybullához kapcsolódó éves kiállítására, hova a foglalkozások résztvevő gyerekeket is szeretettel várják szeptemberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában