minőségi szórakozás

2020.08.04. 07:15

A Velence-tó is részese lesz a fesztiválnak

A Velencei-tó is bekapcsolódik az operafesztivál rendezvénysorozatába.

S. Töttő Rita, FMH

A Velencei-tó a Bence-hegyről. Remélhetőleg a tó látképe továbbra is megőrzi majd megszokott báját

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Augusztus első napjaiban immár hetedik alkalommal rendezték meg a Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivált. A megnyitó gálaesten L. Simon László országgyűlési képviselő bejelentette, hogy Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató javaslatára a Természet Operaháza jövőre nemcsak a Tisza-tó mellett, hanem a Velencei-tónál, 2022-től pedig a Balatonnál is minőségi szórakozást nyújt majd Magyar Tavak Fesztiválja néven.

A tájékoztatás szerint a mára már jelentős programsorozattá vált Tisza-tavi Fesztivált és a leendő Velencei-tó melletti fesztivált összeköti Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes személye, aki a kezdetektől a Természet Operaháza szereplője és „nagykövete”, s pár éve velencei lakosként a térségi művészeti életbe is bekapcsolódott, így a jövő évtől induló új társfesztiválnak is ő lesz a meghatározó személyisége.

L. Simon László elmondta, hogy a társfesztivál művészeti vezetője Pataki Bence operaénekes lesz, s a 2021-es Velencei-tavi programok, köztük a számos zenei helyszínnel rendelkező kerékpáros-körtúra szervezésében a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, illetve a Csajághy Laura Színpad vállal szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában