irodalmi pályázat

2020.05.02. 07:50

Versírásra ösztönzik a fiatalokat Fehérváron

Alsós gyermekek verseit várják egy júniusig tartó pályázatra.

Bokros Judit

Forrás: Shutterstock

A székesfehérvári Vörösmarty Társaság régóta szeretné megnyerni a fiatalabb korosztályt is, s ezért már tett különféle lépéseket. Ezúttal a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesülettel karöltve versíró pályázatot hirdetett általános iskolás alsós gyerekeknek. A cél az, hogy a diákok minél értelmesebb tevékenységgel töltsék a szabadidőt, amely a karantén időszakában a tanulás mellett a rendelkezésükre áll. Az Írj otthon verset! című irodalmi pályázatra június 5-ig küldhetnek alkotásokat a pályázók.

A verseket a Vörösmarty Társaság Vár című folyóiratának szerzői bírálják el. Valamennyi résztvevő könyvjutalomban részesül, az első három helyezett mű szerzője oklevelet kap. Ám ez még nem minden: a résztvevő fiatalok iskoláinak könyvtárát a Vörösmarty Társaság 10 000 forintos könyvcsomaggal gazdagítja. A társaság arra kéri a 12 éven aluli gyermekek szüleit, nagyszüleit, illetve a pedagógusokat, hogy segítsék eljuttatni a verseket hozzájuk. Az e-mail-cím: [email protected]. Az eredményhirdetésre a tanév lezárásakor kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában