Visszaeső szabályszegő

2024.07.09. 12:00

Ittasan, szinte minden szabályt megszegve vezetett

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, mintegy 22 óra alatt bíróság elé állította azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezetett, majd a rendőri ellenőrzés alól kivonta magát.

Feol.hu

Illusztráció

Fotó: Facebook

A nyomozás adatai szerint a férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, 2024. július 4-én, ittasan Dunaújváros belterületén közlekedett, amikor a piros lámpa jelzése előtt várakozó rendőrjárőrök észrevették, hogy nem használt biztonsági övet. A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzésére a vádlott nem állt meg, nagy sebességgel továbbhajtott a 6. számú főút irányába, majd az egyik ingatlan nyitott kapuján behajtott a kertbe, a járművet leállította és abból kiszállt, amikor a rendőrjárőröknek sikerült ellenőrzés alá vonni. A vádlott ellen biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés szabálysértése miatt külön eljárást folytat a rendőrség. A férfival szemben az elmúlt két évben négyszer indult közlekedési szabálysértés miatt eljárás. A Dunaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, a férfival szemben 45 nap elzárást szabott ki és 2 évre eltiltotta a járművezetéstől. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!