szabadlábon

2019.07.04. 16:41

A városban sétálgat a nádasdladányi gyilkos

Embert gyilkolt egy férfi egy hónapja Nádasdladányban. Olvasónk jelezte, hogy az illetőt a napokban Székesfehérvár belvárosában látta sétálni. Hogy lehet ez? – kérdezte.

FMH

A helyszínelés a Sport utcában zajlott

Fotó: police.hu

Ahogy azt egy hónapja megírtuk, Nádasdladányban, a Sport utcában egy férfit találtak szúrt sebekkel a mellkasán. A kiérkező mentők azonban a 28 éves kálozi férfi életét nem tudták megmenteni, a helyszínen elhunyt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán előállított egy 22 éves székesfehérvári férfit, aki ellen a főkapitányság bűnügyi igazgatósága halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Akkor megírtuk azt is, hogy a két férfi egy sátoros rendezvényen szólalkozott, majd verekedett össze, s a biztonsági szolgálatnak kellett szétválasztaniuk őket. Ám hiába, mert később a gyanúsított agyonszúrta az áldozatot. A gyilkos tehát hamar rendőrkézre került, ám olvasónk nemrégiben jelezte, hogy látta az elkövetőt, ahogy Székesfehérvár belvárosában sétálgat.

Megkérdeztük ezért az ügyészséget, hogy lehet az, hogy aki nemrégiben embert gyilkolt, szabadlábon járkál a társadalomban. A Fejér Megyei Főügyészség válaszából kiderült az ok. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája június 4-én a gyanúsított letartóztatását rendelte el. Ezt a végzést azonban a Székesfehérvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság június 19-én megváltoztatta, a gyanúsított letartóztatását megszüntette, és vele szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el. E szerint a férfi Székesfehérvár közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el. Ezt a döntést a Székesfehérvári Járásbíróság július 1-én hozott végzésével – az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig -, legfeljebb további négy hónappal, azaz november 4-ig meghosszabbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!