őrizetbe vették

2019.06.04. 13:27

Beismerte tettét a nádasdladányi késelés elkövetője (videóval!)

Nádasdladányban, közterületen szúrt sérülésekkel találtak egy férfit. A rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a 22 éves elkövetőt.

Police.hu

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 22 éves székesfehérvári lakossal szemben. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. június 2-án kora hajnalban Nádasdladányban, a Sport utcában megszúrt egy 28 éves kálozi lakost, aki a helyszínen elhunyt.

A lakásán elfogott és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfit a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett, majd az elkövetés helyszínén tartott kihallgatása során a vallomását megerősítette – tudtuk meg a rendőrségtől.

A Fejér megyei nyomozók előterjesztést tettek gyanúsított letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Frissítés a Fejér Megyei Főügyészségről:

Egy nádasdladányi rendezvényen részvevőt leszúró férfi letartóztatásának indítványozása

A Fejér Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a 22 éves férfinek a letartóztatását, aki 2019. június 2-án, Nádasdladányban késsel megszúrt egy 28 éves férfit, aki annak következtében életét vesztette. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított és a sértett a hajnali órákban, egy nyilvános kerti rendezvényen ismeretlen okból és előzményeket követően kölcsönösen bántalmazta egymás, amely miatt a biztonsági személyzet őket a rendezvény területéről eltávolította. A gyanúsított a férfi bántalmazásának a szándékával nem hagyott fel, őt verekedésre szólította fel, majd amikor a sértett arcon ütötte, a helyszínről elfutott. A sértett utána szaladt, a gyanúsított ezt követően a rendezvény területén kívüli szerviz úton, a sértettet egy magánál tartott késsel legalább két alkalommal mellkason szúrta. A férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, amelynek következtében a szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyra és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szökéssel vagy elrejtőzéssel a büntetőeljárás hatálya alól kivonná magát, ugyanakkor alaposan lehet tartani attól is, hogy a bizonyítást megnehezítené, veszélyeztetné. A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte, a döntés nem végleges.

Székesfehérvár, 2019. június 4.

Dr. Várhomokiné dr. Rabi Noémi

főügyészhelyettes, a főügyész távollétében jogkörében eljárva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!