Különleges rendezvény

2024.07.09. 17:00

Western nyeregbe pajtás! – nagykarácsonyi lovas esemény

A nagykarácsonyi Ma No Ka - Tanya házigazdái sportot űznek abból, hogy mindig valami olyannal lepjék meg a közönséget, ami eddig még nem volt!

Kecskés Zoltán

Western napot tartottak vasárnap a nagykarácsonyi Ma No Ka - Tanyán.

Fotó: Ma No Ka - Tanya

Vasárnap egy igazán rendhagyó western workshop került megrendezésre Fridrich-Czinkóczi Katáéknál. A tanya háziasszonya pedig kitörő örömmel  értékelte a Western napot, miközben a helyszínen elmesélte azt is, hogyan és miként jött ennek a különleges eseménynek az ötlete:

– A májusban szervezett lovasnapunkon nagy sikere volt Rencs Tibor barátunk és Hettie lova által tartott western bemutatónak. Másnap amikor leültünk átbeszélni a tapasztalatainkat, mindkettőnk fejében ott motoszkált, hogy jó lenne ezt még inkább közelebb vinnénk az emberekhez! Én is tudtam, hogy rengeteg információ és érdekesség maradt még rejtve a nézők előtt és Tibi is érezte, hogy maradt még mondanivalója. Így azonnal megegyeztünk: záros határidőn belül szervezünk egy délelőttöt, ami csak a western stílusé lesz – magyarázza Kata, majd a július 7-ét is záros határidőn belül kitűzték első western workshop-ot, amelyen 30 fő vett részt.

A bemutató nem csak látványos volt, hanem tanulságos is! 
Fotó: Ma No Ka - Tanya

A bemutató nem csak látványos volt, hanem tanulságos is! Nagyon hamar feloldódott a kis csapat, és órákon keresztül folyt az eszmecsere: izgalmas történeteket, lókiképzéssel kapcsolatos tapasztalatokat osztottak meg egymással vendégeink. A tanya háziasszonya megjegyezte, nagyon hálás Rencs Tibornak és családjának, hogy a vasárnapi napot itt töltötték és persze minden vendégüknek, akik megtisztelték az eseményt, nem utolsó sorban pedig a barátoknak, szeretteinek mondott köszönetet, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a program. Végül elárulta azt is, hogy a következő megmozdulásuk augusztus végén egy nyárzáró délután lesz, melyre már most izgatottan készülnek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában