A bevonat szakértőinek jubileuma

2023.10.05. 08:00

Húsz sikeres esztendő Fejér vármegyében

Családias hangulatban, Fejér vármegyei fennállásuknak 20 éves évfordulóját ünnepelte a Peter-Lacke Hungária Kft. a koronázó városban. A fehérvári telephelyén 24 alkalmazottat foglalkoztató, festékek és bevonó anyagok gyártására specializálódott cégcsoport múltja a múlt századból ered.

Kecskés Zoltán

A Kft ügyvezetője adja át a táborozó gyerekek gyűrűjében az emléktáblát a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetőjének a bakonyi tábor helyszínén

Fotó: A vállalat

Az ünnepi eseményen a vezetők méltatták az eddigi sikereket, megemlítve a vállalat fontosabb mérföldköveit világ és megyei szinten egyaránt. Nem megfeledkezve a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról sem, melynek égisze alatt olyan programot indítottak el idén, ami a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó szociális intézményeket hivatott támogatni.

– A cégcsoport 1906-ban, Hannover közelében született meg családi vállalkozásként. Mindez pedig jól mutatja azt a tapasztalatot, amely a több mint 100 év kimagasló sikerei és innovációs munkája nyomán a társaság Magyarországon is képvisel. Ha rápillantunk a cég világtérképére, a látvány valóban imponáló. A Peter-Lacke Group leányvállalatai valamennyi kontinensen megtalálhatóak, Amerikától kezdve Ázsián át egészen Európáig. A cégcsoport magyarországi leányvállalata Móron kezdte meg működését 2003-ban, majd 2016-ban költözött a megyeszékhelyre, amely méltán lehet büszke arra, hogy otthont adhat egy ilyen nívós nagyvállalat működésének. Jelenleg 12 millió eurós árbevételt realizálhatunk Fehérváron, amely nem csupán a saját üzemegység forgalma, hanem a keleti régió ügyfeleinek árbevétele is együttvéve. Ez a szám pedig óriási növekedést jelent a 2003-as kezdethez képest – hangzott el a jubileum ünneplésekor a székesfehérvári telephelyen, ahol egy 24 főből álló csapat szolgálja ki a vevőket a határon innen és túl, többek között Szlovákiában, Csehországban, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában is.

A cég alkalmazottai elismerésben részesültek az ünnepségen.
Fotó: A vállalat

Ezt követően a kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként jutalmazták a munkatársaikat, majd bemutatták azt a programot, amely öt éven keresztül évi kétmillió forinttal segíti a hátrányos gyerekek fejlődését, mindennapjait. Mint elhangzott, idén, az első adománynak köszönhetően húsz Fejér vármegyei gyermek táborozhatott a Bakonyban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában