Elképzelt jövő a Budai úti Tagkönyvtárban

2023.06.18. 08:30

Asztali szerepjáték, avagy a fantázia birodalma

Az asztali szerepjátékok világába nyerhettek bepillantást az érdeklődők a Budai úti Tagkönyvtár szombati foglalkozásán. Nem ez volt az első ilyen alkalom a bibliotékában, ugyanis a február végétől futó foglalkozások célja, hogy a 90-es és 2000-es években virágkorát élő társasági játékkal minél többen megismerkedhessenek.

Kecskés Zoltán

Szerepjáték Műhely a Budai úti Tagkönyvtárban.

Fotó: Fehér Gábor

A tapasztaltak előtt éppúgy nyitva állt az ajtó, mint azok előtt, akik még csak most ismerkednek ezzel a kreatív, összetett, ugyanakkor kikapcsolódást biztosító hobbival – nyilatkozta a FEOL-nak Kapos Bálint szervező. Mint megtudtuk, a játék lényege, hogy a karakterek kitalált kalandokra indulhatnak egy kitalált világban. A verbális úton folyó játékban a résztvevők a történet egy-egy kitalált szereplőjét személyesítik meg és olyan tulajdonságokkal vértezhetik fel, amelyekkel a való életben talán nem rendelkeznek. Az alaptörténetet pedig a mesélő adja.

A szombati foglalkozáson egy olyan jövőbe csöppentek a játékosok (Cyberpunk 2077), ahol a mesterséges intelligencia az élet szerves része, a világot pedig a megacégek háborúi, ökokatasztrófák és a kibernetikai beültetések divathullámai alakítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában