Jótékonyság

2023.08.24. 18:05

Szalai Ádám a Bárka Táborban járt

Több száz, jelentős részben mélyszegénységben élő gyermeket biztatott álmaik megvalósítására a labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya. Szalai Ádám a Magyarországi Református Egyház Bárka Táborában járva beszélt nekik a kitartás és a munka fontosságáról. A sportoló Balog Zoltán püspökkel, a Bárka Tábor egyházi fővédnökével együtt látogatott a táborba, amely a református egyház legnagyobb esélyteremtő programja – áll a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala Kommunikációs Osztályának közleményében.

MW

Szalai Ádám volt a Bárka Tábor egyik meghívott vendége

Forrás: Bárka Tábor

Személyesen ismerek olyanokat, akik szegény sorból kitörve lettek sikeres élsportolók

 – mondta az őt hallgató több száz gyermeknek a balatonfenyvesi Bárka Táborban Szalai Ádám. A válogatottságtól tavaly visszavonult csatár – aki egyben a tábor jószolgálati nagykövete – hozzátette:

 igazi példaképnek tartja őket, mert nekik mindenki másnál többet és keményebben kellett dolgozniuk a felemelkedésért. Az ő példájukat a gyerekek elé állítva arra biztatta őket, hogy soha ne adják fel az álmaikat.

A Bárka Tábor a Magyarországi Református Egyház legnagyobb esélyteremtő programja: 2018-as indulása óta már több mint hétezer, köztük rengeteg többszörösen hátrányos helyzetű vagy sajátos nevelési igényű gyermeknek biztosított üdülési lehetőséget. 

A reformátusok számos olyan gyermeket is nyaraltatnak, akik korábban sohasem láthatták a Balatont, és nemhogy fürdőruhájuk nem volt, de még tiszta váltóruhájuk vagy fehérneműjük sem. 

Őket ruházattal és minden olyannal, ami a gondtalan kikapcsolódáshoz szükséges, ellátják.

Soha nem vagytok egyedül

– mondta a gyerekeknek az idei utolsó turnus sajtónyilvános napján Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. A püspök, aki a Bárka Tábor egyházi fővédnöke is, hozzátette: a tábort is azért szervezik, hogy az itt üdülő fiatalok érezzék ezt a közösséget, amelyben Krisztussal együtt vehetnek részt. 

Ennek örömét szeretnék átadni, mondta Balog Zoltán, aki közösen imádkozott a többszáz gyermekkel.

Az eseményen ott volt Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, aki arra emlékeztette a fiatalokat, hogy közösségek akkor születnek, amikor figyelünk egymásra. 

Arra bátorította őket, hogy merjék kézen fogni egymást, merjenek egymásba kapaszkodni.

Többszáz, részben mélyszegénységben élő gyermekkel találkozott Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya a Magyarországi Református Egyház Bárka Táborában, ahová Balog Zoltánnal, a tábor egyházi fővédnökével együtt látogatott el. 
Forrás: Bárka Tábor

A Bárka Táborban a gyerekek foglalkozásokon, programokon keresztül olyan életre szóló élményeket élhetnek át, amelyek hatására magabiztosabbá, nyitottabbá válnak, önértékelésük javul. Mindezek hátterében az élménypedagógiai módszer áll, amelyre a foglalkozások épülnek. 

Az animátorok mellett lelkészek és teológushallgatók is nap mint nap részt vesznek a hitbéli erősítésben,

 és hatalmas szerep hárul az önkéntesekre is, akik közül sokan egy évben több alkalommal, és akár évről évre is visszajárnak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában