Jótékonyság

2023.08.24. 18:05

Szalai Ádám a Bárka Táborban járt

Több száz, jelentős részben mélyszegénységben élő gyermeket biztatott álmaik megvalósítására a labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya. Szalai Ádám a Magyarországi Református Egyház Bárka Táborában járva beszélt nekik a kitartás és a munka fontosságáról. A sportoló Balog Zoltán püspökkel, a Bárka Tábor egyházi fővédnökével együtt látogatott a táborba, amely a református egyház legnagyobb esélyteremtő programja – áll a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala Kommunikációs Osztályának közleményében.

MW

Szalai Ádám volt a Bárka Tábor egyik meghívott vendége

Forrás: Bárka Tábor

Személyesen ismerek olyanokat, akik szegény sorból kitörve lettek sikeres élsportolók

 – mondta az őt hallgató több száz gyermeknek a balatonfenyvesi Bárka Táborban Szalai Ádám. A válogatottságtól tavaly visszavonult csatár – aki egyben a tábor jószolgálati nagykövete – hozzátette:

 igazi példaképnek tartja őket, mert nekik mindenki másnál többet és keményebben kellett dolgozniuk a felemelkedésért. Az ő példájukat a gyerekek elé állítva arra biztatta őket, hogy soha ne adják fel az álmaikat.

A Bárka Tábor a Magyarországi Református Egyház legnagyobb esélyteremtő programja: 2018-as indulása óta már több mint hétezer, köztük rengeteg többszörösen hátrányos helyzetű vagy sajátos nevelési igényű gyermeknek biztosított üdülési lehetőséget. 

A reformátusok számos olyan gyermeket is nyaraltatnak, akik korábban sohasem láthatták a Balatont, és nemhogy fürdőruhájuk nem volt, de még tiszta váltóruhájuk vagy fehérneműjük sem. 

Őket ruházattal és minden olyannal, ami a gondtalan kikapcsolódáshoz szükséges, ellátják.

Soha nem vagytok egyedül

– mondta a gyerekeknek az idei utolsó turnus sajtónyilvános napján Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. A püspök, aki a Bárka Tábor egyházi fővédnöke is, hozzátette: a tábort is azért szervezik, hogy az itt üdülő fiatalok érezzék ezt a közösséget, amelyben Krisztussal együtt vehetnek részt. 

Ennek örömét szeretnék átadni, mondta Balog Zoltán, aki közösen imádkozott a többszáz gyermekkel.

Az eseményen ott volt Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, aki arra emlékeztette a fiatalokat, hogy közösségek akkor születnek, amikor figyelünk egymásra. 

Arra bátorította őket, hogy merjék kézen fogni egymást, merjenek egymásba kapaszkodni.

Többszáz, részben mélyszegénységben élő gyermekkel találkozott Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya a Magyarországi Református Egyház Bárka Táborában, ahová Balog Zoltánnal, a tábor egyházi fővédnökével együtt látogatott el. 
Forrás: Bárka Tábor

A Bárka Táborban a gyerekek foglalkozásokon, programokon keresztül olyan életre szóló élményeket élhetnek át, amelyek hatására magabiztosabbá, nyitottabbá válnak, önértékelésük javul. Mindezek hátterében az élménypedagógiai módszer áll, amelyre a foglalkozások épülnek. 

Az animátorok mellett lelkészek és teológushallgatók is nap mint nap részt vesznek a hitbéli erősítésben,

 és hatalmas szerep hárul az önkéntesekre is, akik közül sokan egy évben több alkalommal, és akár évről évre is visszajárnak segíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában