gyógyulóban

2019.09.11. 12:29

Óriási lélekerő van Törőcsik Mariban

Tökéletes szellemi állapotban van, a betegség leginkább a testét viseli meg.

Budapest, 2016. május 31. Törõcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színmûvész, a nemzet mûvésze beszél a róla elnevezett ösztöndíj átadási ünnepségén a fõvárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. május 31-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Évitzedes barátságuk ellenére még mindig magázzák egymást. Jordán Tamás azt mondta, Törőcsik Mari szellemileg nagyon jó állapotban van, a betegség fizikálisan viseli meg – írja az Origo.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás hetente kétszer is meglátogatja régi barátját, Törőcsik Marit, aki szerinte tökéletes szellemi állapotban van, a betegség leginkább a testét viseli meg.

A Vas megyei Velem közel van Szombathelyhez, így az igazgatónak nem esik nehezére a heti két látogatás, legutóbb a Borsnak mesélt a háromszoros Kossuth-díjas színésznő állapotáról: „hetente legalább kétszer is felkeresem Marit, akivel jókat beszélgetünk, természetesen a színházról. [...] Fizikálisan nincs túl jó állapotban, de szellemileg teljesen rendben van. Megtisztelő a szeretet, amit minden látogatásomkor kapok tőle.

Annyira tisztelem, hogy magázódva beszélgetünk, pedig évtizedes a barátságunk.

Óriási lélekerő van benne, de ha véletlenül picit elhagyja magát, szoktam neki mondani, hogy Mari, magát a tenyere közepén hordozza a jóisten, és ha véletlenül le akar csúszni onnan, mindig visszapöcköli a helyére.”

Borítókép: Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze beszél a róla elnevezett ösztöndíj átadási ünnepségén a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. május 31-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában