Vallja magát németnek!

Székesfehérvár - Már az októberi népszámlálásra koncentrál a Fejér Megyei Német Területi Kisebbségi Önkormányzat - a hközmeghallgatásán is erről volt szó.

S. Töttő Rita

A költségvetési kérdések megtárgyalása és a támogatások odaítélése után a móri Táncsics Mihály Gimnázium életéről cseréltek információt hétfőn a Fejér Megyei Német Területi Kisebbségi Önkormányzat tagjai a megyeházán megtartott közmeghallgatásukon. Az iskolában ugyanis idén először nem indítottak nemzetiségi csoportot, noha csupán nyolc diák jelentkezésére lett volna szükség ehhez - derült ki az ülésen, ahol szóba került az is, hogy az igazgató lemondása után a helyettes kérdése sem egyértelmű ma a gimnáziumban.
Az október 1-vel induló népszámlálás kapcsán pedig Stettner Attila, elnök azt hangsúlyozta, hogy mindenki, aki teheti, ösztönözze a sváb, illetve német nemzetiségűeket, hogy vallják magukat annak akkor is, amikor a számlálóbiztos a nemzetiségük felöl érdeklődik vagy amikor kitöltik az on-line kérdőívet.  - A második legnagyobb nemzetiség vagyunk az országban, maradjunk is azok, sőt, legyünk többen, mint 10 éve - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!