Vigyázat! Katonai járműoszlopok az úton

Bakonykúti - Közép-Európa legnagyobb katonai lőterén idén is lesz gyakorlat. A konvojok részben már elindultak, nem árt vigyázni!

Tihanyi Tamás

A jóváhagyott  évi kiképzési tervnek megfelelően ebben az esztendőben május 16 és június 15 között kerül végrehajtásra a Dinamikus Együttműködés 2011. gyakorlat a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ várpalotai gyakorló- és lőterén. A gyakorlaton résztvevő főerők átcsoportosítására a tervek szerint május 19-én, csütörtökön  kerül sor közúton. A tervezett menetvonal Tata-Környe-Gánt-Zámoly-Székesfehérvár-8-as főútvonal-Csór- Várpalota-Öskü-Hajmáskér-0 pont.  A Magyar Honvédség arra hívja fel a figyelmet, hogy a felsorolt településeken a katonai erők és eszközök fokozott forgalmára lehet számítani a kora hajnali óráktól a késő délutáni órákig. A gépjárműoszlopok mozgása során a katonák a KRESZ előírásait betartva,  a maximális biztonságra törekedve közlekednek - ezt ígérik a hadsereg illetékesei.   Az együttműködés szó az Összhaderőnemi Parancsnokság  alárendeltségébe tartozó szárazföldi és légierő haderőnemek, illetve a logisztikai erők közötti szoros kooperációt jelenti, amely ezúttal kiegészül a katona-egészségügyi szolgálattal való közös tevékenységgel. A gyakorlat célja a katonai szervezetek országvédelmi feladatokra történő felkészítése, a harctéren és a hátországban kialakított egészségügyi rendszer működtetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!