Királyi luxus - megnyílt az Árpád fürdő

Székesfehérvár - Az ország talán legexkluzívabb fürdője nyitja meg néhány nap múlva kapuit: az újjávarázsolt Árpád fürdő nem titkoltan az elit találkozóhelye kíván lenni.

Házi Péter

- Ezt a megnyitóbeszédet  édesapámnak kellene elmondania, aki azonban betegsége miatt nem lehet itt. Annak idején valószínűleg nem is sejtette, milyen nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elkezdte az Árpád fürdő felújítását - mondta a patinás fürdő átadási ünnepségén ifj. Förhécz Imre, a tulajdonos cég ügyvezető igazgatója, aki felidézte a 2005-ben, a régészeti feltárással kezdődött felújítás nehézségeit és sikereit is.
Warvasovszky Tihamér  polgármester  pedig  lapelődünk 1905-ös tudósításából idézett: a Fejér Megyei Napló annak idején arról számolt be, hogy a frissen átadott Árpád fürdő bizony az ország legelegánsabb vízi létesítménye. Mint a város polgármestere elmondta, sokan nem hittek abban, hogy az évszázad végére leromlott épület valaha ismét felújítva várja a fürdőzni vágyókat. Szerencsére  akadt egy vállalkozó, Förhécz Imre,  aki vállalta a rekonstrukciót. Az önkormányzat pedig a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal történő tárgyalásokon próbálta segíteni, hogy a beruházás minél hamarabb megkezdődjön.
A megnyitón részt vett Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is, aki szerint a felújított és profiljában is teljesen átalakított Árpád fürdő az egészségturizmus igazi  zászlóshajója lehet, amely a hazai turizmus húzóágazata. Hozzátette, a Közép-dunántúli régió a válság ellenére is jól teljesített, a miénk az egyetlen olyan régió, ahol növekedett a vendégéjszakák száma.
- Az Árpád fürdő nem a régi közfürdő funkciót tölti be ezentúl, erre már csak azért sincs lehetősége, mert az eredeti kabinsorban mindössze hatvankét férőhely van. A tömegfürdő helyett tehát minden értelemben exkluzív fürdőt alakítottunk ki, ezt jól mutatja például a nyitva tartás is: délután ötkor nyitunk és akár hajnali egy óráig is kényezteti a vendégeket Magyarország első elit, királyi fürdője. Hét végén pedig reggel kilenctől kezdődik az élet nálunk - fogalmazta meg Kovacsics Imre, a fürdő szakmai igazgatója, egyben a Spa Hungary Holding Zrt.  elnök-vezérigazgatója a patinás fürdő újkori küldetését.

Mint elhangzott, az átadást követően néhány napos próbaüzem következik, és március 25-én nyitja meg a kapuit a komplexum, ahol egy teljesen új, háromszintes wellness-részleg is várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!